Elon Musk face din nou valuri online: cel mai nou proiect care te pune pe gânduri al celui mai bogat om

Elon Musk face din nou valuri online: cel mai nou proiect care te pune pe gânduri al celui mai bogat om

Fondatorul Tesla și SpaceX activează într-o serie stufoasă de domenii care au legătură cu tehnologii futuriste, iar în fiecare săptămână pare să facă valuri în fiecare colț al internetului cu o nouă inițiativă.

După câțiva ani în care s-a discutat intens de sistemele Neuralink pentru interpretarea gândurilor și transpunerea lor în acțiuni, Elon Musk pare să-și concentreze atenția pe o nouă serie de proiecte legate de modul în care funcționează creierul uman. De această dată, este vorba de implanturi cerebrale intitulate Synchron. Acestea din urmă par să fie mai avansate tehnologic decât Neuralink, motiv pentru care ar putea facilita progresul mai rapid al celorlalte proiecte semnate de miliardar.

Elon Musk vrea să înțeleagă creierul uman

În condiții ideal, Elon Musk ar fi trebui să obțină toate autorizațiile pentru utilizarea Neuralink la scară largă înainte de finele lui 2020. Din păcate, toți banii din lume se pare că nu i-au cumpărat bunăvoința autorităților, în parte, din cauza faptului că produsul său nu a fost gata la timp.

Nu de alta, dar în ultima perioadă, Elon Musk încearcă să se concentreze un pic pe alte aspecte ale activității sale, mai ales când vine vorba de a mai câștiga un pic de bunăvoință din partea angajaților. De exemplu, luna trecută, a anunțat că va extinde semnificativ beneficiile angajaților din toate companiile sale dedicate îngrijirii copiilor. ”Copiii merită, dacă este posibil. Plănuiesc să măresc semnificativ beneficiile pentru îngrijirea copiilor la companiile mele”, a spus Musk într-un tweet.

În primul rând, vrea să inițieze în mod direct, prin fundația condusă de el, o serie de donații către familiile angajaților care au copii în creștere.

La momentul de față, Elon Musk este în continuare cel mai bogat om din lume, cu o avere estimată în 2022 la 263,4 miliarde de dolari. El este urmat de Bernard Arnault și familia sa – 169,7 miliarde de dolari, respectiv Jeff Bezos de la Amazon cu 162,7 miliarde de dolari.