21 apr. 2022 | 09:06

Elon Musk poate fi mândru: Tesla ignoră orice criză financiară sau de semiconductoare și se vede la vânzări

ACTUALITATE
Elon Musk poate fi mândru: Tesla ignoră orice criză financiară sau de semiconductoare și se vede la vânzări

Tesla a publicat rezultatele financiare pe primul trimestru din 2022, iar Elon Musk are multe motive de bucurie. Inflația, criza de semiconductoare sau problemele cu forța de muncă par să fie ocolit cel mai mare producător de mașini electrice.

Într-o industrie auto care merge din rău în mai rău, iar soluțiile nu par să se întrevadă prea curând, Tesla a atins performanța de aproape a-și dubla încasările în primul trimestru din 2022. Încasările au crescut în primele luni ale acestui an până la valoarea astronomică de 18,76 miliarde.

Într-un trimestru extrem de dificil, Elon Musk sărbătorește

În primele trei luni ale acestui an, Tesla a construit nu mai puțin de 310.000 de mașini și a livrat nu mai puțin de 305.000 dintre ele. În plus, gigantul din domeniul mașinilor electrice a deschis două noi fabrici, în Berlin, Germania și Austin, Texas. Faptul că, între timp, Elon Musk a încercat să cumpere forțat Twitter este doar un bonus.

Chiar dacă este ”pe plus”, Tesla face investiții masive în procesul de producție și se dă peste cap pentru a-și întări relația cu furnizorii de baterii. În același timp, vrea să-și extindă producția pentru a micșora costurile cu livrarea. Practic, vrea să producă mașinile mai aproape de locul în care urmează să fie vândute. Nu neglijează nici criza de semiconductori sau invazia Ucrainei de către Rusia, amenințări ale căror consecințe se pot acutiza în orice moment. În plus sau, mai bine zis, în minus, tot în această perioadă care tocmai s-a încheiat, fabrica Gigafactory din Shanghai a suferit mai multe întreruperi de producție, unele dintre ele pe termen lung, din cauza pandemiei de Covid-19. Abia de câteva zile a fost reluat producția.

Pe partea de planuri de viitor, Elon Musk a promis că în 2023 va lansa multașteptatul Cybertruck, în timp ce, până la finele anului, cel puțin în America, posesorii de Tesla vor putea experimenta sistemul de navigație complet autonom al mașinii, în cadrul unui beta extins. Tesla a anunțat o creștere a profitului net în primul trimestru din 2022 până la 3,3 miliarde de dolari, de la 438 de milioane în aceeași perioadă din 2021.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele