Cel mai bogat om din lume, ”sărac lipit”: Elon Musk nu are casă și doarme pe la prieteni

Cel mai bogat om din lume, ”sărac lipit”: Elon Musk nu are casă și doarme pe la prieteni

Dacă te-ai gândit vreodată ce bine ar fi să fii cel mai bogat om din lume, Elon Musk detaliază că viața la acel nivel financiar este departe de a fi doar lapte și miere. Nu de alta, dar miliardarul cu finanțe peste Jeff Bezos sau Bill Gates a ajuns să doarmă pe la prieteni. Nu mai are nicio casă pe nume.

Nu are casă, iaht și nu merge în vacanță. Cel mai bogat om din lume se rezumă la muncă, asta este toată viața lui, iar pentru puținele momente de odihnă, își ia prietenii într-o rotație și doarme pe la unul, altul. Deși pare absolut SF un astfel de scenariu, Elon Musk a confirmat aceste informații într-un interviu acordat lui Chris Anderson, în cadrul conferinței TED. Încercând să simplifice modul absolut ciudat în care își trăiește viața, în final, s-a rezumat la a afirma că nu este miliardarul tipic.

Elon Musk, un om al străzii, dar altfel, cu mulți bani

Elon Musk nu deține o casă. Și le-a vândut pe toate. Din acest punct de vedere, poate fi clasificat ca fiind homeless, mai ales că, de cele mai multe ori, nu alege să stea la un hotel, ci doarme pe la diverși prieteni. Nu merge în vacanță vreodată și nici nu are vreun iaht pe care să-și desfășoare traiul, în lipsă de altceva. Cel mai bogat om din lume este recunoscut doar pentru cât de mult muncește, atât. Pe locul doi vine fixația lui pentru a ști toate detaliile afacerilor pe care le deține. Nu de alta, dar se află la conducerea Tesla, SpaceX, The Boring Company și, cu un pic de noroc, poate chiar Twitter.

Deși afirmațiile lui Elon Musk par desprinse dintr-un film ciudat, este departe de a fi prima oară când a făcut valuri prin excentricitățile sale. Încă de acum câțiva ani, ajunsese să doarmă la fabrica Tesla Motors pentru că era disperat să atingă o anumită țintă de producție.

”Nici nu cred că am propria mea casă acum. Chiar stau la prieteni”, a spus Musk, în cadrul interviului video de la conferința TED. „Dacă merg în Bay Area (zona San Francisco, n. r.), unde sunt inginerii de la Tesla, dorm prin rotație la diverși prieteni”, spune el, adăugând că singurul lux este avionul personal pe care-l folosește însă pentru a economisi timp și practic pentru a avea mai mult timp de muncă. „Avionul este singura excepție, dar dacă nu aș folosi avionul aș avea mai puține ore pentru muncă”, a explicat el.

Averea lui Elon Musk este estimată la aproximativ 250 de miliarde de dolari și este de departe cel mai bogat om din lume.

Citește și: