Cea mai inedită cursă: Tesla vs „super om”, cine a câștigat

Cea mai inedită cursă: Tesla vs

Ce mai înseamnă frica de a rămâne fără combustibil?

Robbie Balenger este un străin de concept, dar, din nou, Robbie Ballenger nu este tipul tău obișnuit și singurul său interes pentru autonomia unei mașini electrice se referă la capacitatea sa de a o depăși. El este omul care a depășit o Tesla Model 3 și, poate mai spectaculos, a făcut-o în mai puțin de 77 de ore.

Săptămâna trecută, una dintre cele mai neașteptate „curse” a început în afara orașului Austin, Texas. Am numit-o o cursă adevărată între oameni și mașini, dar nu a fost atât de mult o competiție, cât a fost un test de forță, o ispravă de anduranță pentru a vedea dacă un om ar putea depăși ceea ce jucătorii din industrie consideră cel mai bun vehicul electric de pe piață chiar acum, o Tesla.

Acel bărbat este ultra-atletul Robbie Balenger, care și-a făcut un nume pentru că a făcut acest gen de provocări mamut pentru a se împinge și, în același timp, a răspândi conștientizarea cu privire la beneficiile unei diete pe bază de plante. El a ales o Tesla din respect pentru ceea ce a făcut compania până acum în ceea ce privește promovarea unei adoptări mai largi a vehiculelor electrice.

Un tribut

După cum spune el într-o nouă declarație, acesta a fost un tribut, nu tocmai o cursă – și a fost inspirat de vechea tradiție a maratoanelor de anduranță om vs cal.

„Pentru mulți, inclusiv eu, Tesla este cel mai perturbator și interesant lucru care s-a întâmplat în domeniul transportului de când primul cal a fost domesticit– deci ce adversar mai bun pentru o abordare modernă a cursei om vs cai?”, explică Balenger.

Pentru primul eveniment de acest gen, atât Modelul 3, cât și Balenger au pornit din același punct, la 402 km în afara orașului Austin, Texas, Tesla cu o baterie complet încărcată și Balenger cu hotărârea lui obișnuită de a depăși orice obstacol. Tesla a fost condus cu 104,6 km/oră până când a rămas fără baterie, timp de 349 km. Balenger a plecat al doilea și a urmat același traseu și a reușit să bată distanța lui Tesla cu 100 de picioare, în aproape 77 de ore – 76 de ore și 54 de minute, pentru a fi mai precis.

Balenger și echipa sa, împreună cu organizatorul Ten Thousand, sperau ca isprava să poată fi realizată în 72 de ore, dar căldura extremă a fost un factor care a deraiat planul inițial. Pentru a fi clar, Balenger și-a petrecut majoritatea celor 77 de ore alergând, făcând pauze foarte scurte pentru dormit și odihnă și schimbul hainelor. Toate pauzele au totalizat 8,5 ore.

„A fost absolut brutal, dar am reușit”, spune Balenger.

„Brutal” pare un eufemism.

Citește și: