Elon Musk face anunțul mult așteptat despre Marte: când va ajunge umanitatea pe Planeta Roșie

Elon Musk face anunțul mult așteptat despre Marte: când va ajunge umanitatea pe Planeta Roșie

Elon Musk activează în foarte multe domenii, dar, de departe, cel mai interesant dintre ele ține de explorarea spațiului și tocma a făcut un anunț foarte important pe marginea subiectului.

Pe lângă numeroasele contracte pe care le are cu NASA pentru proiecte legate de Stația Spațială Internațională, SpaceX, compania condusă de Elon Musk, lucrează demult la eforturile de a ajunge pe Marte. O parte din finanțarea pentru această inițiativă ambițioasă vine tot de la autoritatea americană pentru explorarea spațiului.

Când ajung oamenii pe Marte

Ca de obicei, Elon Musk a tratat acest subiect de mare interes prin intermediul platformei sale preferate de comunicare, Twitter. Întrebat de un fan când vom avea oameni pe Planeta Roșie, șeful SpaceX a confirmat simplu – 2029. Această afirmație este una destul de controversată, în contextul în care promisiunile anterioare au fost pentru cândva între 2024 și 2026.

Elon Musk s-a aruncat pentru prima oară la promisiuni clare legate de aterizarea pe Marte în decembrie 2020, deși atunci a fost semnificativ mai optimist decât în prezent. Din păcate, ultimii doi ani nu au fost foarte ușori nici pentru gigantul american, nici pentru umanitate în general. Din acest motiv, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră faptul că există câteva întârzieri.

Chiar și așa, este important de reținut că nava Starship cu care va fi efectuat zborul pe Marte pare să fie gata, deși mai este supusă deseori unor teste. Dincolo de asta, o călătorie către Planeta Roșie nu poate fi efectuată chiar oricând. Aceasta ar trebui să se desfășoare când distanța dintre cele două planete este cea mai mică, iar având în vedere că ambele gravitează în jurul Soarelui, respectivele momente sunt foarte bine definite. Pe parcursul următorului deceniu, distanța dintre Marte și Pământ va fi cea mai mică la finele lui 2024, finalul lui 2026 și finalul lui 2028/începutul lui 2029. Cel mai probabil, s-a optat pentru 2029 și pentru că e împlinesc 60 de ani de la aselenizare, primul momentul în care omul a ajuns pe Lună.

Citește și: