21 apr. 2022 | 12:55

Elon Musk, despre colonizarea planetei Marte: ce riscăm, cum va fi viața noastră acolo

ACTUALITATE
Elon Musk, despre colonizarea planetei Marte: ce riscăm, cum va fi viața noastră acolo

Colonizarea planetei Marte nu va fi pentru cei slabi de inimă, este de părere CEO-ului SpaceX și Tesla, Elon Musk.

„Este foarte important să subliniem că Marte, mai ales la început, nu va fi spațiu luxos de locuit”, a spus Elon Musk, într-un interviu video acordat lui Chris Anderson. „Va fi o muncă periculoasă și grea”, a mai spus el.

Să trăiești pe Marte, o planetă cu o temperatură medie de -62,22 °C, ar fi mult mai dificil decât să trăiești în Antarctica, o regiune cu o temperatură medie de -56,67 °C, arată studiile. Marte are o suprafață stâncoasă, plină de vulcani și canioane. Planeta are, de asemenea, aproximativ o treime din greutatea Pământului și o atmosferă mai puțin densă, în care oamenii nu pot respira.

Elon Musk vrea să construiască un oraș de dimensiuni mari pe Marte

În 2019, miliardarul a estimat că ar fi nevoie de un milion de tone de materiale de construcție pentru a pune pe picioare un oraș pe Marte, ceea ce ar costa între 100 de miliarde de dolari și 10 trilioane de dolari, a estimat, la vremea respectivă, Musk.

Miliardarul i-a spus lui Anderson că speră că oamenii care vor coloniza Marte vor profita de ocazie pentru a „reorganiza societatea”.

„Cred că acest lucru este important pentru a maximiza durata de viață probabilă pentru umanitate sau conștiință”, i-a mai spus Elon Musk lui Anderson.

„Civilizația umană ar putea să dispară din motive externe, cum ar fi un meteor gigant, activitate vulcanică sau schimbări climatice extreme, ori chiar al treilea război mondial”, a continuat el, într-o notă apocaliptică.

Cel mai bogat om din lume i-a spus lui Anderson, de asemenea, că SpaceX va stabili un preț pentru biletele pentru viitoarele rachete către Marte, care ar fi relativ accesibil pentru majoritatea oamenilor, invocând un preț ipotetic al biletului de 100.000 de dolari.

Compania lui Elon Musk, SpaceX, plănuiește să construiască orașul autosusținut în următoarele decenii. Totuși, miliardarul a menționat că anticipează că va fi „mort de mult”, înainte ca visul său să devină realitate.

În 2020, Musk declara că speră să construiască 1.000 de nave stelare în următorii 10 ani și că are de gând să trimită 1 milion de oameni pe Marte, până în 2050. El a mai spus că primul om de pe Marte ar putea amartiza în 2029.

Totuși, așa cum spuneam la început, viața pe Marte nu va fi una ușoară, însă va fi una la care va trebui să ne adaptăm.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele