Elemente de recuzită din Matrix și Cloud Atlas, vândute la licitație: ce vor face cu banii

Elemente de recuzită din Matrix și Cloud Atlas, vândute la licitație: ce vor face cu banii

Mai multe elemente de recuzită din The Matrix, Cloud Atlas, Sense8, însă și altele, vor fi scoase la licitație cu un scop nobil.

Numai în acest an au fost propuse în SUA un număr record de 238 de proiecte de lege anti-LGBTQ, aproximativ jumătate dintre ele vizează în mod special persoanele transgender.

Încercând să dea o mână de ajutor cauzei, realizatorii de film Lana și Lilly Wachowski au anunțat că vor organiza o licitație cu elemente de recuzită din filme precum The Matrix și Cloud Atlas, pentru a strânge bani ce vor ajunge la tinerii trans vulnerabili, a raportat Gizmodo.

Licitația va strânge bani pentru tinerii transgender din Statele Unite ale Americii

Colecția Enter the Matrix: The Wachowski, deținută de Potter & Potter Auctions, conține articole de recuzită, inclusiv din seria de cult Netflix, Sense8.

Toți banii strânși vor merge către Protect & Defend Trans Youth Fund, care va distribui fondurile către organizații din Florida, Arkansas, Tennessee și în alte părți din Statele Unite ale Americii.

O serie de elemente de recuzită și obiecte emblematice sunt disponibile acum pentru vânzare. În această listă este inclusă și pușca „fulger”, folosită în seria de succes, The Matrix, „așa cum este văzută mânuită de Cypher (Joe Pantoliano) împotriva lui Tank (Marcus Chong) și Dozer (Anthony Ray Parker)”, se arată în descriere.

Printre altele se numără și urechile din latex și cizmele gravitaționale purtate de Channing Tatum, în Jupiter Ascending, un Segway violet de la Speed ​​Racer, un scaun directorial din Cloud Atlas, MTV Movie / ACE / Jupiter Awards, discuri de platină și multe altele.

Licitația se va desfășura într-un cadru live și va începe în data de 12 mai 2022.

Trebuie menționat că ieri s-a dat, de asemenea, startul Săptămânii Trans. În cadrul acestui eveniment vor avea loc activități specifice, menite să crească nivelul de conștientizare al oamenilor față de acest segment de populație care s-a confruntat, de-a lungul timpului, cu un imens val de ură și discriminare.

Din nefericire, deși suntem în 2022, rata sinuciderilor la tinerii transgender este în creștere, din cauza stresului la care sunt supuși. Principalul motiv pentru care acest lucru se întâmplă este cauzat lipsa de empatie a oamenilor, rădăcinile răului fiind bine sădite, de cele mai multe ori, chiar în familiile acestora.

Citește și: