După 28 de Zile ar putea deveni o trilogie: ce știm, până acum, despre 28 Months Later

După 28 de Zile ar putea deveni o trilogie: ce știm, până acum, despre 28 Months Later

Continuarea mult așteptată a trilogiei 28 Days Later a primit recent o actualizare promițătoare, iar aceasta vine chiar de la regizorul Danny Boyle.

Filmul cu zombie infectați a luat lumea cinematografică cu asalt atunci când a fost lansat, în 2002, producând imagini înspăimântătoare cu niște „monștri” extrem de rapizi. După 28 de zile de la pornirea unei epidemii virale, Jim (Cillian Murphy) se trezește din comă într-o Londră aflată în ruină și plină de oameni infectați.

După ce a strâns 82,7 milioane de dolari, continuarea, 28 Weeks Later, a primit undă verde și a fost lansată în 2007. A doua parte a fost, de asemenea, primită extrem de bine de critici și public. La momentul respectiv, o a treia parte părea, totuși, o idee un pic trasă de păr.

În 2018, Garland recunoștea că are puține speranțe pentru încă un alt film pe tiparul 28 Days Later. Cu toate acestea, anul trecut, Murphy a declarat că este dispus să-și reia rolul pentru o continuare, dacă se va ivi oportunitatea.

Ce a spus regizorul despre eventualitatea unui al treilea film care să se numească După 28 de Luni

Într-un interviu recent acordat NME, Boyle a vorbit despre o eventuală continuare. Regizorul a dezvăluit că Garland a scris deja un scenariu pentru „28 Months Later”.

„Aș fi foarte tentat s-o regizăm. De fapt, se simte ca un moment foarte bun pentru asta. Este amuzant, nu m-am gândit la asta până când tocmai ai spus-o”, a declarat el.

„S-ar putea să revină în atenția noastră (…). Este greu pentru companiile care distribuie filme și pentru lanțurile de cinematografe; se luptă să aducă oamenii în cinema, dacă nu este ceva de genul Top Gun: Maverick sau un Marvel. Dar o a treia parte ar aduce oamenii în săli, cred eu”, a mai spus Boyle, plin de încredere.

După cum sugerează și numele, acțiunea din După 28 de Luni ar avea loc la aproape doi ani și jumătate de la primul focar și ar prezenta Marea Britanie, în esență, distrusă, în timp ce infecția s-ar răspândi, în cele din urmă, în Europa continentală prin Canalul Mânecii. După cum a explicat Boyle, scenariul lui Garland va aduce povestea înapoi în Anglia.

Totuși, ceva nu se leagă, de vreme ce, în cazul în care Cillian Murphy ar fi readus în distribuție, ar trebui să se explice cumva faptul că a înaintat în vârstă mai mult de doi ani și jumătate.