Donald Trump a furat din cea mai ciudată sursă: care este legătura cu alternativa la Facebook

Donald Trump a furat din cea mai ciudată sursă: care este legătura cu alternativa la Facebook

Donald Trump a lansat, de curând, Truth Social, un competitor al rețelei de socializare Facebook. Însă Truth Social riscă să se confrunte deja cu probleme juridice.

Logoul societății – o majusuclă ”T” albă și “spartă”, pe un fond albastru – seamănă cu cel al întreprinderii britanice de panouri solare pe camioane Trailar. Aceasta din urmă a anunțat o acțiune în justiție în vederea protejării mărcii sale, relatează Business Insider.

Trailar a reacționat pe Twitter și a cerut un număr de telefon al unui avocat.

”Este genial să-l vezi pe Donald Trump susținând o întreprindere de dezvoltare durabilă în plină creștere! Poate că ar trebui să întrebe data viitoare”, declară compania, care i-a etichetat în postare pe fiul lui Donald Trump, Donald John Trump, dar și pe fiica acestuia Ivanka Trump și pe soția miliardarului, Melania Trump.

Donald Trump a furat logo-ul Truth Social

Lui Donald Trump în mod direct compania nu a avut cum să i se adreseze, pentru că accesul pe Twitter i-a fost interzis fostului președinte al Statelor Unite, în ianuarie 2021.

Ca referință, Truth Social, o rețea de socializare dezvoltată de noua companie media a fostului președinte Donald Trump, este acum disponibilă pe iOS App Store din SUA.

Conform The Verge, aplicația iOS a fost disponibilă pentru descărcare cu puțin timp înainte de miezul nopții, ora de est, înainte de Ziua Președinților de pe 21 februarie.

Serviciul pare să fie să semene cu Twitter, care a fost anterior platforma de socializare preferată a lui Trump. Fostul președinte a fost interzis pe platformă la începutul anului 2021, după ce Twitter a declarat că incită la violență în urma asaltării clădirii Capitoliului SUA.

Site-ul web Truth Social se încărca intermitent pe parcursul zilei de ieri, dar colectează nume și adrese de e-mail pentru utilizatorii care doresc să se înscrie.

Unor utilizatori care s-au înscris prin intermediul site-ului li s-au arătat mesaje de eroare vagi – „Ceva a mers prost”, în timp ce altora li se spune că au fost puși pe o listă de așteptare din cauza „cererii masive”.