Doctorul Ciomu Naum a murit. Clinica la care a reînceput să profeseze a făcut anunțul

Doctorul Ciomu Naum a murit. Clinica la care a reînceput să profeseze a făcut anunțul

Doctorul Ciomu Naum Niculae a murit, a anunțat clinica la care acesta începuse să profeseze din nou. Amintim că, în iulie 2014, Dr. Ciomu a secționat, din greșeală, penisul unui bărbat de 34 de ani. „Începem săptămână cu o veste tristă. Domnul Doctor Ciomu Naum Niculae a plecat în lumea cea fără de dor“, a anunțat clinica.

A murit doctorul Ciomu Naum Niculae

Doctorul Ciomu Naum Niculae, medicul acuzat pentru cel mai cunoscut caz de malpraxis din România, a decedat. Anunțul a fost făcut chiar de reprezentanţii clinicii la care începuse să profeseze din nou. Clinica a transmis un mesaj de condoleanţe familiei medicului.

„Începem săptămână cu o veste tristă. Domnul Doctor Ciomu Naum Niculae a plecat în lumea cea fără de dor. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

A fost un luptător, un spirit tânăr, un medic cu o experiență și memorie monumentala, un coleg minunat pe care nu-l vom uita. A fost o onoare pentru noi să ne fie coleg și mentor. Condoleanțe familiei și celor apropiați!“, a fost anunțul clinicii.

Dr. Ciomu a devenit cunoscut în anul 2014, după ce a secţionat din greşeală penisul unui bărbat în vârstă de 34 de ani – incident după care medicul a rămas fără dreptul de liberă practică.

Șapte luni mai târziu, experții de la Institutul de Medicină Legală „Mina Minovici“ stabileau că, în momentul efectuării operației, doctorul Ciomu avea discernământ.

Citește și: Un pacient a luat foc în timpul operației la spitalul Județean din Timișoara

Medicul, acuzat pentru cel mai cunoscut caz de malpraxis din România

Bărbatul operat de Dr. Ciomu a primit despăgubiri în valoare de 500.000 de euro, o parte din bani fiind direcționați către tratamentele medicale necesare. Cu banii rămași, victima și-a cumpărat o casă impunătoare lângă Capitală, în care s-a mutat cu soția și cu fiica lor.

Doctorul Ciomu a justificat eșecul operației spunând că incidentul a avut loc după ce acesta ar fi suferit un atac cerebral chiar în acele momente. Acesta declara că-și poate susține afirmațiile cu acte, intenționând, la acea vreme, să-și caute dreptatea la CEDO.

„Am făcut mişcări aberante, ilogice, iar cel cu care am intrat în operaţie era un papagal, un rezident care nici nu citise operaţia. Mi-am revenit repede şi tot eu m-am ocupat de pacient, deşi acolo eram doi bolnav“, declara medicul.

În anul 2015, victima lui Ciomu intra pe mâna chirurgului Ioan Lascăr, care i-a refăcut organul genital.

Citește și: