Un pacient a luat foc în timpul operației la spitalul Județean din Timișoara

Un pacient a luat foc în timpul operației la spitalul Județean din Timișoara

Un pacient a luat foc în Timișoara, în timpul unei intervenţii chirurgicale făcute la Spitalul Judeţean. Se pare că flăcările au apărut în urma unei reacţii chimice între substanţele folosite de medici şi oxigen. Bărbatul în vârstă de 84 de ani a suferit arsuri pe aproximativ 5% din suprafaţa corporală, inclusiv pe faţă. Mai multe detalii, în continuare.

Un pacient a luat foc în timpul operației

Un pacient a luat foc, vineri, pe masa de operație. Incidentul s-a petrecut la o clinică ce ţine de Spitalul Judeţean din Timişoara, iar din primele informații reiese că flăcările au apărut în urma unei reacţii chimice între substanţele folosite de medici şi oxigen.

În prezent, se fac cercetări pentru a se stabili împrejurările în care a avut loc incidentul. În acest caz au fost anunțate ANMCS, DSP, dar și familia pacientului.

Bărbatul de 84 de ani urma să fie operat de medicii Spitalului Judeţean din Timişoara pentru extirparea unei tumori. Pacientul a suferit arsuri pe aproximativ 5% din suprafaţa corporală, inclusiv pe faţă.

Medicul care urma să se ocupe de intervenţia chirurgicală a reuşit să stingă flăcările, având, la rândul său, arsuri la mână.

La momentul transmiterii acestei știri, pacientul este intubat.

„El a venit pentru o formaţiune tumorală, submandibulară şi acea formaţiune, când am intrat noi, ne-am dat seama că formaţiunea nu este superficială. Atunci a trebuit să săpăm mai mult ca să scoatem formaţiunea respectivă şi am decis la un moment dat, după vreo oră de la începutul intervenţiei să trecem pe intubaţie.

S-au aprins câmpurile, mă rog, repede noi am făcut cele necesare ca să stingem focul, m-am pârlit şi eu un pic pe degete. Astea sunt incidente, se întâmplă oriunde. Norocul că am fost pe fază, am stins câmpurile şi nu s-au produs leziuni mai profunde“, a declarat medicul chirurg.

Citește și: Incendiu la un centru de colectare și reciclare deșeuri în apropiere de Glina. Mesaj RO-Alert: „Evacuați zona!“ FOTO

Caz șocant la Timișoara

Din fericire, pacientul este în afara oricărui pericol. Acesta a avut, însă, nevoie de îngrijiri suplimentare din cauza arsurilor de gradul I A, B și gradele II pe care le-a suferit.

Bărbatul de 84 de ani are nevoie de cel puțin 10 zile de îngrijiri pentru a-i fi tratate rănile. După incident, medicii au reușit să-l opereze și de tumora pentru care ajunsese inițial la spital.

Reamintim că în decembrie 2019, un caz asemănător a avut loc la Spitalul Floreasca din Capitală. Atunci, o femeie în vârstă de 66 de ani, care suferea de cancer pancreatic, a fost arsă pe masa de operații, după ce medicul chirurg ar fi greșit substanțele de dezinfecție, iar la contactul cu electrocauterul, pielea femeii a luat foc.

Intervenția era coordonată de medicul Mircea Beuran, care a fost demis de la conducerea Clinicii de Chirurgie a Spitalului Floreasca în ianuarie 2020, după ce o cercetare administrativă a scos la iveală faptul că, în cazul pacientei care a luat foc pe masa de operație, a fost vorba despre o eroare umană.

Beuran era șeful Secției de chirurgie de la Spitalul Floreasca de aproximativ 20 de ani când a avut loc incidentul. După sancțiune, medicul a făcut plângere în instanță pentru a fi repus în funcție.

Mircea Beuran a câștigat definitiv procesul cu Spitalul Floreasca, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti i-au dat dreptate.

Citește și: