Discovery se retrage din Rusia: ce canale nu vor mai fi disponibile

Discovery se retrage din Rusia: ce canale nu vor mai fi disponibile

Discovery se alătură giganților care sancționează Rusia, ca urmare a invaziei din Ucraina.

Discovery a anunţat că va suspenda difuzarea canalelor şi serviciilor sale în Rusia, conform Reuters. Astfel, cincisprezece dintre canalele Discovery, printre care HGTV, Animal Planet, TLC şi Eurosport, sunt distribuite prin Media Alliance, în asociere cu Grupul National Media din Rusia.

„Discovery a decis să suspende difuzarea canalelor şi a serviciilor sale în Rusia”, a anunţat compania.

Acest anunț a fost făcut după ce CNN, BBC şi alte canale media şi-au suspendat activitatea în Rusia, ca răspuns la o nouă lege rusă care ameninţă jurnaliştii cu închisoare pentru difuzarea de ştiri „false” în legătură cu ceea ce Kremlinul descrie drept o „operaţiune militară specială”.

Discovery închide ușa Rusiei

Ca referință, Grupul National Media s-a aflat, de asemenea, în parteneriat cu platforma americană de streaming Netflix, care la sfârşitul anului 2020 a lansat o versiune a serviciului său cu subtitrare în limba rusă. Netflix şi-a suspendat duminică serviciul în Rusia în semn de protest faţă de invazia rusă a Ucrainei.

WarnerMedia a luat o decizie similară. Într-un memoriu adresat personalului miercuri, directorul general al WarnerMedia, Jason Kilar, a spus că, în lumina invaziei Rusiei asupra Ucrainei, compania „oprește toate afacerile noi în Rusia”. Această mișcare include „încetarea difuzării canalelor noastre, oprirea tuturor licențelor de conținut nou cu entități rusești și întreruperea lansărilor noastre”, conform notei lui Kilar.

Cu alte cuvinte, canalele TV WarnerMedia și filmele sale viitoare nu vor fi disponibile în Rusia, în viitorul apropiat. Cu toate acestea, Kilar a adăugat că „urmărim îndeaproape această situație și viitoarele decizii de afaceri vor fi luate având în vedere acest context”.

Între timp, și Amazon a suspendat livrarea de produse către clienții din Rusia și nu va primi clienți noi Amazon Web Services în țară. „De asemenea, suspendăm accesul la Prime Video pentru clienții din Rusia și nu vom mai primi comenzi pentru New World, care este singurul joc video pe care îl vindem direct în Rusia”, a spus compania într-un comunicat.

Citește și: