Dictatura lui Trump pe Truth Social: ce reguli stricte există ca să fii pe platformă

Dictatura lui Trump pe Truth Social: ce reguli stricte există ca să fii pe platformă

Platforma de socializare a fostului președinte Trump, Truth Social, care a fost lansată în urmă cu câteva zile, se confruntă cu probleme tehnice și integrează noi utilizatori în primele etape ale lansării sale.

Site-ul, care s-a prezentat ca un fel de alternativă a libertății de exprimare la Twitter, cu politici mai laxe de moderare a conținutului, a scos deja câțiva utilizatori de pe platforma sa. Alți utilizatori se chinuie chiar să acceseze platforma, care acum are aproape jumătate de milion de oameni pe lista de așteptare.

Utilizatorul Matt Ortega a fost respins de Truth Social pe baza numelui său de utilizator, @DevineNunesCow, conform Mashable. Un cont de Twitter parodiat cu același nume și-a bătut joc de fostul reprezentant Devin Nunes, care este în prezent CEO al companiei-mamă a Truth Social.

Truth Social, reguli stricte

Câțiva utilizatori au subliniat că politica de moderare a Truth Social este mult mai strictă decât cea a Twitter, în ciuda pretenției sale de a fi un refugiu împotriva cenzurii Big Tech.

Spre deosebire de Twitter, utilizatorii Truth Social pot fi suspendați sau izgoniți complet de pe platformă pentru că postează conținut pe care moderatorii îl consideră fals, defăimător sau înșelător.

Utilizatorii Truth Social pot fi, de asemenea, interziși pentru postarea de conținut pe care moderatorii îl consideră „defăimător, calomnios sau în orice alt mod inacceptabil”.

Cu toate acestea, este puțin probabil ca Truth Social să poată impune o politică atât de strictă de moderare dacă va continua să crească la scară largă. Platforma se bazează pe o combinație de moderatori voluntari, rapoarte ale utilizatorilor și roboți pentru a gestiona eliminarea conținutului.

Utilizatorii noi și potențiali se confruntă, de asemenea, cu probleme tehnice în timp ce încearcă să se înregistreze în aplicație, care este disponibilă numai pe iOS. Platforma s-a confruntat cu o întrerupere a serviciului de 13 ore la doar câteva ore după debutul său de duminică seara, din cauza unui aflux de noi utilizatori.

Acum, limitează numărul de conturi noi care pot fi înregistrate pe site. O listă de așteptare pentru a se alătura aplicației are peste 500.000 de persoane.

Citește și: