Diablo Immortal, lansat oficial pe iPhone, iPad, Android și Windows: ce trebuie să știi

Diablo Immortal, lansat oficial pe iPhone, iPad, Android și Windows: ce trebuie să știi

Primul joc Diablo al celor de la Blizzard s-a lansat pe 31 decembrie 1996. După patru ani, a ajuns Diablo II pe foarte micile ecrane ale PC-urilor de la acea vreme. După 12 ani, pe 15 mai, a urmat Diablo III. A mai fost nevoie de un deceniu pentru ca posesorii de mobile să se bucure de o experiență complet nouă din același univers fantastic.

Când vine vorba de RPG-uri, puține au fost la fel de relevante de-a lungul anilor precum Diablo. Aceasta este una dintre cele mai relevante și influente francize nu doar în categoria jocurilor de tip Role-Playing Game, ci și a jocurilor video în general. Încercând să-și monetizeze proprietatea intelectuală și pe smartphone-urile performante din 2022, Blizzard lansează astăzi, 2 iunie, Diablo Immortal pentru telefoane, tablete și PC-uri cu Windows. Nu este exclus să ajungă la un moment dat și pe Mac sau console, dar niciun anunț nu a fost făcut în acest sens.

Diablo Immortal, gratuit și nu prea

La fel ca majoritatea jocurilor pentru mobil lansate în 2022, Diablo Immortal este gratuit de instalat și jucat. Din păcate, sunt șanse mari să devină rapid o gaură neagră financiară pentru că include o serie stufoasă de elemente pe care le poți cumpăra cu bani reali. Nu este obligatoriu și, după cele câteva ore de jucat, cred că te poți bucura multe, multe ore de el fără să plătești, dar, dezvoltatorii nu vor rămâne fără finanțe prea curând.

În orice caz, Diablo Immortal a fost programat pentru lansare pe 2 iunie, dar în unele magazine virtuale și regiuni ale lumii, a putut fi instalat cu cel puțin 24 de ore mai devreme, de Ziua Copilului. Cei care vor să-l joace pe PC, trebuie să știe că, momentan, pe această platformă, este înfățișat ca fiind în Open Beta. Cu alte cuvinte, mai sunt necesare câteva finisaje, accentul până la această oră fiind pus pe telefoane și tablete. Dacă titlul îți este complet străin, poți arunca o privire pe clipurile de mai jos ca să înțelegi despre ce este vorba.

Citește și: