Blizzard nu stă degeaba: ce a anunțat studioul de jocuri

Blizzard nu stă degeaba: ce a anunțat studioul de jocuri

Blizzard a făcut un anunțat la care nimeni nu se aștepta.

Blizzard, studioul din spatele Overwatch, Diablo și World of Warcraft, intră într-un nou gen odată cu anunțul că lucrează la un joc de supraviețuire. Se pare că proiectul este în stadiile incipiente de dezvoltare, așa că nu te aștepta la un produs finit sau chiar la un trailer în viitorul apropiat, dar este de remarcat faptul că dezvoltatorul este interesat de mecanici și lumi noi.

În postarea sa Blizzard  spune că va fi „un loc plin de eroi pe care nu i-am întâlnit încă, povești de spus și aventuri noi. Un tărâmplin de posibilități, care așteaptă să fie explorat”. Deci, da, ei păstrează lucrurile vagi deocamdată.

Studioul a confirmat un detaliu despre proiect, anume că va fi disponibil pe „PC și consolă”. Este greu de spus dacă utilizarea „consolei” la singular este o referință la faptul că urmează să fie exclusiv pentru Xbox – la urma urmei, Microsoft tocmai a anunțat planurile de a cumpăra Activision Blizzard, iar viitorul jocurilor sale multiplatforme este incert. Funcționând ca o subsidiară a Microsoft, este posibil ca Blizzard să creeze un joc doar pentru consolele Xbox, lăsând jucătorii PlayStation și Switch în afară.

O nouă șansă

Probabil că va trece cel puțin un an până când vom auzi detalii despre platformă și informații concrete despre joc, dar Blizzard caută să angajeze o mână de oameni din artă, design și inginerie pentru a completa echipa.

Activision Blizzard se confruntă în prezent cu un proces și mai multe investigații privind acuzațiile de discriminare sistemică de gen și hărțuire. Un angajat al Blizzard a făcut public experiența ei, spunând că a fost „supusă unor comentarii grosolane despre corpul ei, avansuri sexuale nedorite, atinsă în mod necorespunzător și invitată să facă sex ocazional cu supraveghetorii”.

Șeful Blizzard, Mike Ybarra, a promis săptămâna trecută că va reconstrui încrederea în studio și va stabili „un mediu de lucru sigur, incluziv și creativ”.

Citește și: