Dezvăluiri de la începutul războiului în Ucraina. Rușii au încercat să îl captureze pe Zelenski încă din primele ore

Dezvăluiri de la începutul războiului în Ucraina. Rușii au încercat să îl captureze pe Zelenski încă din primele ore

Volodimir Zelenski a povestit clipele cumplite prin care a trecut la începutul invaziei, atunci când aproape a fost capturat de forțele ruse care îl putea și asasina. Declarațiile au fost făcute de președintele ucrainea într-un interviu, pentru Time.

Volodimir Zelenski a povestit despre momentul în care a fost la un pas să fie capturat de forțele ruse

Președintele a fost propulsat în idealul unui lider de stat, imediat după modul în care a făcut față presiunilor venite din partea Kremlinului, încă de la începutul invaziei. Zelenski ar fi putut deveni istorie încă de la primele ore ale atacului rușilor.

Șeful statului ucrainean a povestit cum acesta și familia lui au fost la un pas să fie găsiți de ruși. Șocul a fost atât de mare încât Zelenski relatează că în memoria sa au rămas doar scurte fragmente. Doar zorii zilei de 24 februarie vor rămâne întipăriți în minte.

La scurtă vreme după primul bombardament, Zelenski alături de soția sa i-au anunțat pe fiica lor de 17 ani și băiatul de nouă ani că trebuie să fugă de acasă.

”I-am trezit. Totula fost așa zgomotos. Au fost explozii acolo”, povestește Zeleneski.

Militarii ucraineni l-au anunțat pe Președinte că trupele de la Kremlin s-au parașutat în Kiev, iar el fusese una dintre ținte. Putea să fie ucis, sau capturat.

„Înainte de acea noapte, văzusem astfel de lucruri doar în filme”, a declarat Andriy Yermak, șeful său de cabinet.

„Forțele de securitate din interiorul complexului au închis luminile și au adus veste antiglonț și puști de asalt pentru Zelenski și colaboratorii săi.”

Volodimir Zelenski a refuzat să fie evacuat de forțele occidentale

A doua noapte, după ce acesta nu a acceptat vreo securitate suplimentară sau evacuare din partea forțelor Statelor Unite și britanice, Volodimir Zelenski a ieșit în curte și a transmis un mesaj video pe rețelele de socializare.

„Liderul partidului este aici, șeful oficiului președintelui este aici, premierul este aici. Cu toții suntem aici să aparăm independența noastră, aparăm Ucraina”, spunea la momentul respectiv președintele Ucrainei.

 

Citește și: