Descoperire învăluită în mister în Anzi: sunt vechi de peste 3.000 de ani și nu se știe originea lor

Descoperire învăluită în mister în Anzi: sunt vechi de peste 3.000 de ani și nu se știe originea lor

Cercetătorii au descoperit o rețea de pasaje care se află sub un templu foarte vechi. Acestea au o vechime de 3.000 de ani, estimează oamenii de știință.

Situat în partea de centru-nord a munților Anzi, se presupune că templul Chavin de Huantar reprezenta, acum mii de ani, un important centru atât administrativ, cât și spiritual. Cu alte cuvinte, lăcașul de cult era un punct de interes pentru întreaga populație din acea regiune.

Pasajele de lângă Anzi au fost descoperite acum o lună și ridică semne de întrebare

Pasajele subterane din imediata apropiere a munților Anzi au fost descoperite de cercetători acum o lună, mai exact la începutul lunii mai.

Judecând după ceea ce au descoperit, arheologii cred acum că aceste pasaje subterane ar fi fost construite înainte de templul Chavin de Huantar, ceea ce ridică noi ipoteze în legătură cu civilizațiile străvechi care locuiau, pe timpuri, unde se află acum Peru.

„Este un pasaj, dar este foarte diferit. Este o formă diferită de construcție. Are caracteristici din perioadele anterioare pe care nu le-am mai văzut niciodată în pasaje”, a mărturisit John Rick, arheolog de la Universitatea Stanford, care a studiat îndeaproape noua descoperire, conform Mediafax.

Trebuie menționat că acest templu se află la o altitudine de 3.200 de metri deasupra nivelului mării.

Templul Chavin de Huantar a fost declarat sit parte al Patrimoniului Mondial în anul 1985. De-atunci, mai bine de 35 de astfel de pasaje subterane au fost descoperite de arheologi, aceștia având motive reale să creadă că majoritatea dintre ele ar fi fost construite în perioada 1.200 î.Hr. și 200 î.Hr.

Toate aceste pasaje se conectează, într-un fel sau altul, între ele, fapt care a stârnit curiozitatea oamenilor de știință.

De altfel, populațiile care au locuit demult pe teritoriului actualului Peru, mai ales dacă ne referim la cele de lângă munții Anzi, trezesc, în continuare, curiozitatea celor pasionați de arheologie

Citește și: