07 nov. 2022 | 10:55

Decizia HBO care te va supăra: ce se întâmplă cu Westworld

ACTUALITATE
Decizia HBO care te va supăra: ce se întâmplă cu Westworld

O veste tristă vine de la HBO și are legătură cu unul dintre cele mai apreciate seriale SF ale ultimilor ani, Westworld.

Se pare că este timpul să ne luăm rămas bun de la androizii din Westworld. HBO a anulat serialul după patru sezoane, chiar dacă Jonathan Nolan și Lisa Joy sperau ca un al cincilea să ajungă pe „post” și să ofere publicului finalul mult așteptat.

Înainte ca HBO să ia decizia, Nolan și Joy au încercat să negocieze pentru un ultim sezon, în luna octombrie, dar argumentele lor, în mod clar, nu au reușit să convingă.

Mesajul venit direct de la HBO, despre Westworld

În cadrul unei declarații, reprezentanții HBO au spus: „În ultimele patru sezoane, Lisa și Jonathan au dus telespectatorii într-o odisee atrăgătoare, ridicând ștacheta cu fiecare pas. Le suntem extrem de recunoscători”, după care au anunțat că Westworld a ajuns la final.

Westworld a fost unul dintre proiectele de succes ale HBO, cu 54 de nominalizări la Emmy, și chiar o victorie pentru Thandiwe Newton, pentru rolul secundar pe care l-a interpretat.

Din păcate, se pare că, în ani, audiența a scăzut și nu a mai dat șanse de redresare. Practic, se poate spune că și HBO poartă vina pentru eșecul Westworld, de vreme ce sezonul al doilea a venit după multă vreme, iar publicul și-a pierdut interesul, în acest fel.

După cum notează The Hollywood Reporter, aproximativ 12 milioane de telespectatori au vizionat sezon al serialului. Al doilea sezon a bifat numai 4 milioane de telespectatori.

Cel mai probabil, acest cifre nu au fost deloc pe placul celor de la HBO. Se pare că al patrulea sezon a costat 160 de milioane de dolari, în contul a opt episoade, ceea ce este mai mult decât s-a cheltuit pentru House of Dragons, spre exemplu. Prequelul Game of Thrones a avut zece episoade și o medie de 29 de milioane de telespectatori.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele