De ce ai nevoie de o copie de siguranță a sms-urilor tale și cum faci asta direct în contul de Gmail

De ce ai nevoie de o copie de siguranță a sms-urilor tale și cum faci asta direct în contul de Gmail

Obținerea unei copii de rezervă a mesajelor text de pe un telefon Android în contul Gmail este atât de simplă, încât nu există niciun motiv să nu faci asta.

Vei avea nevoie de trei lucruri: un telefon pe Android, un cont de Gmail, dar și de aplicația SMS Backup+ (din magazinul Play).

Configurează-ți contul Gmail pentru acces IMAP, mai întâi. SMS Backup+ necesită acces IMAP la contul tău Gmail pentru a funcționa.

Conectează-te la contul de Gmail și navighează la Setări > Redirecționare și POP/IMAP. Bifează „Activați IMAP”. Derulează în jos și dă click pe „Salvați modificările”.

Accesează pagina Google Security și configurează autentificarea în doi factori, dacă nu o utilizezi deja.

Dă click pe caseta drop-down numită „Select Apps” și seteaz-o la „Other (Custom Name)”.

Setează numele SMS Backup+ și apasă pe „Generează”. Imediat, ți se va furniza o parolă. Păstrează fereastra deschisă sau salvează temporar această parolă într-un loc sigur. Veți avea nevoie de ea mai târziu.

Cum instalalezi și configurezi SMS Backup+

Cu funcțiile IMAP ale contului Gmail activate, este timpul să instalezi și configurezi SMS Backup+. Primul pas este să configurezi conexiunea la contul Gmail. Atinge „Setări avansate”, apoi „Server IMAP personalizat”, „Autentificare” și schimbă-l din „XOAuth2 (Gmail)” în „Text simplu”.

Apoi vei da click pe „Adresa serverului” și vei seta adresa serverului IMAP la „imap.gmail.com:933”, apoi click pe „OK”.

Nu uita să te asiguri că, la „Securitate”, opțiunea este TLS.

Vei reveni la meniul principal și vei da click pe „Backup”.

Backup-ul va începe imediat și, în funcție de câte mesaje ai, totul va dura de la un minut la o jumătate de oră, ori mai mult.

SMS Backup+  va face automat copii de rezervă pentru mesajele tale SMS, precum și pentru mesajele MMS. Nu numai că toate mesajele text vor fi acolo, dar și imaginile pe care le-ai trimis vor avea un „frate” de rezervă în Gmail, împreună cu mesajele.