17 iul. 2022 | 08:55

Cum ascunzi Google Meet în GMail: metoda eficientă care-ți face curățenie în platforma de e-mail

ACTUALITATE
Cum ascunzi Google Meet în GMail: metoda eficientă care-ți face curățenie în platforma de e-mail

La începutul anului 2022, Google a introdus un nou aspect inspirat de Material Youm pentru GMail, pe web. Acea reproiectare de imagine a început să fie distribuită tuturor în luna iunie 2022 și a constat într-o nouă bară laterală, extrem de enervantă, care ocupă mai mult spațiu.

Partea bună este că o poți ascunde, dacă te detanjează atât de mult.

Cum faci să nu mai vezi Google Meet în GMail

Noul aspect adaugă o bară laterală special creată pentru comenzile rapide către celelalte servicii Google care sunt, cel puțin într-un fel, legate de Gmail. Comenzile rapide includ Gmail, Google Chat, Spaces și Meet. Dacă nu ai obiceiul să folosești prea des (sau poate chiar deloc) aceste servicii suplimentare, bara laterală nu face altceva decât să te enerveze pentru că îți ocupă mai mult spațiu decât ar fi cazul.

Pentru a dezactiva această nouă bară laterală, tot ce trebuie să faci este să accesezi GMail într-un browser pentru desktop, cum ar fi Google Chrome, spre exemplu, și dai click pe pictograma „roată”, din dreapta-sus.

Apoi, selectează „Personalizați”, în secțiunea „Chat și întâlnire”, aflată în meniu.

Deselectează „Google Chat” și „Google Meet”, apoi dă click pe „Terminat”.

Imediat după asta, GMail îți va cere să reîncărci pagina. După reîncărcare, vei vedea că noua bară laterală nu mai e acolo, deci nici nu te mai deranjează. Practic, te-ai întors la bara laterală tradițională, cu toate dosarele și filtrele GMail, clasice.

Și cam asta e tot. Trebuie să ții minte că celor de la Google le place să folosească Gmail pentru a face publicitate celorlalte instrumente ale lor. Ce-i drept, există posibilitatea ca tu chiar să folosești aceste servicii, însă în cazul în care nu-ți sunt utile, nu are rost să le ții acolo pentru că tot ce vor face este să-ți distragă atenția de la esențial: un e-mail important, un reminder, etc.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele