Unde lucrează românii care câștigă 40.000 de lei lunar: idei de joburi bine plătite

Unde lucrează românii care câștigă 40.000 de lei lunar: idei de joburi bine plătite

Nivelul salarial este criteriul de bază, în funcție de care majoritatea angajaților se orientează pe piața muncii. În timp ce aproximativ 1,6 milioane de români sunt plătiți cu salariul minim pe economie, există câțiva norocoși al căror venit atinge nici mai mult nici mai puțin de 40.000 de lei lunar. Iată unde lucrează acești români și ce funcții au ei.

În sectorul bancar, salariile diferă de la un județ la altul, dar și în funcție de poziția ocupată de respectivul angajat.

Salariile medii nu sunt mari, dar există poziții plătite extrem de bine

Potrivit datelor unei analize a platformei de recrutare eJobs, nivelul salarial mediu în banking-ul românesc nu sare de 4.000 de lei în mână, lunar, dar există joburi extrem de bine plătite în cadrul băncilor care activează la noi în țară.

Mai exact, media salarială din banking este de 3.800 de lei, conform datelor introduse până în acest moment în Salario, comparatorul de salarii marca eJobs, de către specialiștii care activează în domeniu.

Cei care au realizat analiza notează că se remarcă diferențe salariale majore între pozițiile de top management și de birouri și cele din sucursale, unde activează majoritatea angajaților, acest lucru contribuind la o medie salarială scăzută la nivel de industrie.

„Dacă ne uităm la distribuția salarială, doar 3,3% dintre angajații din domeniu câștigă peste 2.000 de euro pe lună, în timp ce 3 din 5 angajați din acest sector primesc la final de lună sub 4.000 de lei net. Acest lucru se explică și prin faptul că oferta de specialiști depășește cu mult cererea, căci numărul de joburi nou create în domeniu nu reușește să țină pasul cu numărul anual foarte mare de absolvenți de studii economice”, spune Raluca Dumitra, Head of Marketing la eJobs România, liderul pieței de recrutare din România.

Un director general, de exemplu, ajunge să câștige 40.000 de lei lunar, iar un programator Java 25.000 lei, la fel ca un arhitect IT. Un director financiar în banking e remunerat cu 21.000 lei, iar un analist financiar cu 20.000 de lei.

Orașele cu cele mai mari salarii medii nete din banking sunt:

București – 4.500 lei

-Timișoara – 3.800 lei

-Cluj-Napoca – 3.500 lei

-Oradea – 3.500 lei

-Târgu-Mureș – 3.300 lei.

La polul opus, orașele cu cele mai mici salarii medii nete din banking sunt:

-Botoșani – 2.500 lei

-Roman – 2.500 lei

Călărași – 2.200 lei

-Pașcani – 2.200 lei

Dorohoi – 2.000 lei.