Cum te ajută WhatsApp să scapi de persoanele săcâitoare: schimbarea care îți va face viața mai ușoară

Cum te ajută WhatsApp să scapi de persoanele săcâitoare: schimbarea care îți va face viața mai ușoară

După ce a testat îndelung funcția în versiune beta, în aprilie anul trecut, WhatsApp lansează acum controale suplimentare de confidențialitate care, cu siguranță, îți vor face viața mult mai ușoară, de acum.

Mai exact, noile schimbări vor viza setările pentru fotografia de profil, rubrica „despre”, „stare” și „last seen”, a anunțat compania pe Twitter. Până acum, puteai bloca aceste setări simultan, pentru toate contactele tale, pentru toată lumea sau, după caz, la liber, pentru nimeni, însă noua actualizare introduce o opțiune mult mai eficientă și mai logică: „Cu excepția contactelor mele”. Evident, noile opțiuni te vor ajuta să-ți personalizezi mai ușor contul de WhatsApp, astfel încât să poți partaja ce vrei, cu cine vrei.

WhatsApp vine în sprijinul confidențialității tale

Nu puțini sunt cei care au considerat că generalizarea „last seen” este un pericol, în special pentru confidențialitate, deoarece indică atunci când cineva a verificat ultima dată aplicația. Aceasta oferă o modalitate de a afla dacă un contact a citit sau nu mesajul tău, chiar dacă a dezactivat notificările de citire.

Noua caracteristică îți va permite să dezactivezi această funcție pentru anumite persoane, blocând în același timp modul în care alții îți văd fotografia de profil, rubrica „despre” și „stare”. Cu alte cuvinte, fiecare utilizator ar putea avea propriile setări, în funcție de relația pe care o ai cu acesta.

Dacă restricționezi „last seen” la anumite persoane, vei observa că nici tu nu poți vedea când acestea au fost online ultima dată.

Noile setări sunt disponibile prin meniul cu trei puncte din colțul din dreapta sus, apoi navigând la Cont > Confidențialitate.

WhatsApp a adăugat o serie de funcții noi în ultimul timp, atât în ceea ce privește confidențialitatea, cât și confortul. Anul trecut, compania a spus că va limita conturile pentru utilizatorii care nu acceptă noua sa politică de confidențialitate, dar ulterior a dat înapoi.

La începutul acestei săptămâni, aplicația de chat a dezvăluit o nouă funcție care facilitează trecerea de la Android la iOS.

Citește și: