13 iun. 2022 | 14:07

WhatsApp, pus la pământ de concurență: îți vei șterge aplicația, oferta cealaltă e irezistibilă

ACTUALITATE
WhatsApp, pus la pământ de concurență: îți vei șterge aplicația, oferta cealaltă e irezistibilă

WhatsApp va avea mai probleme în privința cotei de piață, în perioada următoare, după ce concurentul său numărul 1, Telegram, își îmbunătățește serviciile cu o nouă facilitate deosebit de atractivă.

Mai exact, rivalul principal al WhatsApp lansează un abonament contra cost pentru utilizatori. Anunțul a fost făcut de însuși fondatorul rețelei, Pavel Durov.

El a spus că noul abonament va fi disponibil din luna iunie. În continuare, vor rămâne disponibile facilități gratuite, dar cine va dori să opteze pentru Telegram Premium va trebui să-și plătească acest tip de abonament.

Utilizatorii vor fi de-a dreptul fascinați

Se pare că Telegram Premium vine la pachet cu facilități care te vor determina să-ți dezactivezi WhatsApp-ul, chiar dacă acest din urmă serviciu este free.

Concret, uilizatorii variantei premium a Telegram se vor bucura de o limită mai mare pentru chaturi, media și încărcări de fișiere.

”Singura modalitate de a permite fanilor noștri cei mai pretențioși să obțină mai mult, păstrând în același timp funcțiile existente gratuite, este să facem din acele limite crescute o opțiune plătită”, a declarat Pavel Durov, citat de Reuters.

Analiștii pieței digitale anticipează că, pe fondul acestui update al serviciilor, giganta platformă socială se va bucura de o cotă de piață extinsă în detrimentul celorlalți mari competitori, cum ar fi WhatsApp. Deja, Telegram are la nivel global 500 de milioane de utilizatori activi lunar și se bucură în ultima perioadă de o apreciere tot mai mare din partea publicului consumator de astfel de servicii digitale.

Pe de altă parte, WhatsApp se confruntă și cu probleme de alt ordin. De curând, aplicația a fost luată în vizor de Executivul comunitar. Comisia Europeană a solicitat WhatsApp să își informeze mai clar consumatorii în privința actualizărilor pe care le aduc aplicației. Conform informațiilor furnizate de agențiile de presă internaționale, pe lângă update-urile pe partea de software, Executivul comunitar este dezamăgit de schimbările din condițiile și termenii de utilizare ale WhatsApp.