10 iun. 2022 | 15:55

”WhatsApp va deveni plătibil, 0,01 euro pe mesaj” – păcăleala care circulă pe internet, din nou: de ce s-o ignori

ACTUALITATE
”WhatsApp va deveni plătibil, 0,01 euro pe mesaj” - păcăleala care circulă pe internet, din nou: de ce s-o ignori

În ultimul deceniu, pe internet au circulat o serie de mesaje, mai mult sau mai puțin complexe, prin care utilizatorilor de WhatsApp li se atrăgea atenția că cel mai popular serviciu de chat, cu peste 2 miliarde de utilizatori, va deveni contra cost. Acele mesaje sunt o păcăleală și pot fi ignorate fără niciun fel de emoție.

WhatsApp, la fel ca Facebook, Instagram sau Messenger, sunt servicii online din grupul Meta, condus de Mark Zuckerberg. Nu te costă nimic să le folosești și nici nu te va costa vreodată, deoarece modelul de afacere al rețelelor de socializare ține de reclame. Gigantul Meta, care deține WhatsApp, are atât de multe informații monetizabile despre activitatea ta pe internet, încât ar pierde sume fabuloase de bani dacă, brusc, ar decide să te taxeze pe tine chiar și 0,01 euro pe mesaj.

Zuckerberg, întotdeauna, va face bani din reclame de pe urma ta și va face bani mulți. Încasările sale pe al doilea trimestru din acest an se estimează că vor gravita între 28 și 30 de miliarde de dolari, deși, repet, acestea sunt servicii pe care le poți folosi gratuit, toate.

WhatsApp nu va deveni ”plătibil” niciodată

Mesajul de mai jos, fără diacritice, complet anagramat și cu o serie de prescurtări care trădează o slabă cunoaștere a particularităților limbii române a început din nou să circule pe internet în această săptămână. Este important de reținut că a mai fost transmis cu entuziasm de foarte multe persoane și anul trecut, și acum doi ani, trei ani și așa mai departe. Nu este nimic nou în acest set de informații și, în mod evident, nimic adevărat.

”Sambata dimineata, whatsapp va deveni platibil! Daca ai cel puțin 20 de contacte, trimite-le acest mesaj. Astfel va rezulta ca esti un utilizator frecvent,   iar locul tau va deveni albastru si va ramane gratuit ( s-a vorbit despre aceasta la TV).  Whatsapp va costa 0,01 € pe mesaj. Trimite-l la 10 persoane.  

Salut, suntem Andy  si John,  directorii whatsapp. Acum câteva luni v-am avertizat că din vara aceasta  whatsapp-ul nu va mai fi gratuit; noi facem întotdeauna ceea ce spunem,  intr-adevar, va comunicam ca de astăzi, whatsapp va costa 1€ pe luna. Dacă doriți să continuati contactul dvs. gratuit, trimite ac mesaj la 20 de utilizatori, la rubrica lor, daca o veti face,  veti primi un sms de la nr.: 123#57 si va vom comunica ca whatsapp pentru dumneavoastră este gratuit!!! MULȚUMIM…. si dacă nu ne credeti,  controlați voi înșivă pe situl nostru ( www.whatsapp.com). LA REVEDERE. P.S. : cand o veti face lumina va deveni albastră ( daca nu-l veti trimite agenția whatsapp iti va activa costul).”

Nu mai dați acest mesaj mai departe pentru că nu aveți absolut nimic de câștigat. În cel mai rău caz, persoana ”de la capătul firului” o să-și dea seama că nu stăpâniți foarte bine modul de funcționare al internetului. Nu de alta, dar 99% din conținutul online este ”gratuit” din cauza reclamelor care sunt personalizate în conformitate cu preferințele tale.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele