Cum selectezi corect un text cu mouse-ul și de ce ai făcut-o greșit până acum, pe laptop, desktop, în Word sau pe internet

Cum selectezi corect un text cu mouse-ul și de ce ai făcut-o greșit până acum, pe laptop, desktop, în Word sau pe internet

O mare parte din utilizarea internetului, a unui editor de texte precum Microsoft Word sau unui client de email implică selecția de text. Așa a fost întotdeauna și, tot dintotdeauna, pentru a selecta acel text ai ținut click stânga apăsat și ai început să miști mouse-ul într-o direcție sau în alta. Există o soluție semnificativ mai simplă, mai precisă și mai eficientă.

Având în vedere câte linii de text scriu în fiecare zi, câte cuvinte (între 5000 și 10.000), nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că am încercat în permanență să-mi optimizez fluxul de activități în fața calculatorului. Acel proces a implicat unele schimbări incredibil de simple, alte semnificativ mai complicate. Indiferent cum o iei însă, destul de sus pe scara priorităților, s-a aflat selecția de text.

Cum selectai un text înainte, cum vei selecta de acum înainte

În funcție de cine te-a învățat sau în ce context ai învățat să selectezi un text, procesul ți s-a părut destul de simplu. Ai poziționat cursorul înaintea unui cuvânt pe care îl doreai selectat, ai ținut click stânga apăsat și ai început să miști mouse-ul în stânga, în dreapta, în sus sau în jos, în funcție de textul pe care îl doreai selectat.

Acest mecanism are însă o problemă pe care, cel mai probabil, ai sesizat-o de foarte multe ori. În funcție de cât de precis este mouse-ul tău și de cât de bun ești în a-l manevra, sunt șanse mari să ratezi câteva caractere dintr-un cuvânt în procesul de selecție. Având în vedere că în 99,99% dintre cazuri vrei să selectezi cuvinte întregi, fă altfel de acum înainte.

Pentru a selecta un cuvânt pe internet, într-un email sau în Word, fă dublu click pe el. E atât de simplu. După ce ai făcut dublu click, ține click stânga apăsat și, ca la selecția normală mișcă mouse-ul în direcția dorită. Vrei să selectezi un paragraf întreg? Fă triplu click pe orice cuvânt din acel paragraf și ai rezolvat cazul. Ca bonus, merită să ai în vedere că acest truc funcționează atât pe Windows sau Mac, cât și pe Linux sau Chromebook.