27 aug. 2022 | 10:55

Cum să recuperezi un fișier Office pe care nu ai apucat să-l salvezi: metoda simplă

ACTUALITATE
Cum să recuperezi un fișier Office pe care nu ai apucat să-l salvezi: metoda simplă

Tocmai ai închis un document Office și ai dat click din greșeală pe „nu salvați”, ori poate Word a decis „să moară” înainte de a-ți aminti să salvezi lucrarea? Iată o situație cu adevărat neplăcută.

Cu toții am simțit această frustrare la un moment dat, dar nu totul este neapărat pierdut, dacă știi unde să butonezi.

În mod implicit, aplicațiile Office salvează automat copii de rezervă temporare ale documentelor tale pe măsură ce lucrezi și există șanse mari să le poți recupera.

Cum recuperezi un fișier Office nesalvat

Funcția de recuperare există de mult timp, chiar dacă nu știai de ea. Există două moduri ușoare de a recupera un fișier nesalvat, după cum vei vedea.

Iată cel mai rapid mod: deschide Word sau orice alt program Office, apoi dă click pe fila „Deschidere”, apoi pe „Recuperați documentele neutilizate” din partea dreaptă-jos a ferestrei. Mai apoi, selectează fișierul dorit.

De asemenea, poți utiliza butonul Gestionare document. Începe prin a deschide orice aplicație Office în care lucrezi, unde fișierul tău nu a fost salvat, apoi dă click pe meniul Fișier, apoi pe „Informații”, din meniul cu pricina.

Acolo vei găsi dosarul Unsaved Files care conține toate fișierele nesalvate pentru care Office a creat copii de siguranță temporare. Selectează fișierul de care ai nevoie și deschide-l.

Selectează documentul nesalvat care va avea un format de fișier de tipul „ASD”.

Aplicațiile Office salvează automat copiile de rezervă temporare ale fișierelor la intervale periodice (la fiecare 10 minute, în mod implicit), astfel încât fișierul tău ar trebui să conțină cea mai mare parte a muncii pierdute.

Așadar, chiar dacă nu vei avea norocul să îți fie salvat cap-coadă proiectul, vei avea măcar satisfacția că vei recupera o bună parte din lucrarea ta. În acest fel, nu vei fi nevoit să o iei de la capăt cu munca.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele