Trucuri Microsoft Excel: cum ștergi doar anumite simboluri și texte dintr-o celulă sau mai multe, instant

Trucuri Microsoft Excel: cum ștergi doar anumite simboluri și texte dintr-o celulă sau mai multe, instant

Microsoft Excel îți pune la dispoziție o serie stufoasă de funcții și opțiuni la care poți apela pentru a-ți manipula conținutul dintr-un tabel, în așa fel încât să-ți faci viața mai ușoară și să ajungi rapid la formatul care te interesează al informațiilor.

Ca în orice altă aplicație de PC, Microsoft Excel ascunde numeroase funcții printre stufoasele meniuri din partea de sus a ecranului. Multe dintre ele sunt accesibile și prin intermediul unor combinații de taste, dacă vrei să petreci un pic de timp pentru a le învăța. Dacă nu le folosești, însă, multe dintre ele riști să le uiți. Din acest motiv, ar fi bine să ai salvate câteva tutoriale utile precum acesta. De această dată, detaliem cum scapi de anumite simboluri sau texte din interiorul celulelor care s-ar putea să-ți facă imposibilă efectuarea unui calcul, de exemplu.

Cum elimini simboluri și texte din toate celulele unui tabel din Excel

M-am confruntat cu o situație simplă. Am avut un tabel cu valuri numerice trecute în inci, urmate în fiecare celulă de cuvântul ”inches”. Pentru că erau destul de multe valori și mi-am dorit să le transform în centimetri, era foarte important să scap de cuvântul respectiv din fiecare celulă. După aceea, făceam doar o înmulțire simplă (1 inch = 2,54 cm) și ajungeam la valorile care mă interesau.

Deși există multe soluții complexe la această problemă, cea pe care o recomand și la care apelez cel mai des este intitulată Find & Replace. O găsești în colțul din dreapta sus a meniului Home din Excel, în spatele lupei. Alternativa este să apeși pe CTRL + H pentru a ajunge la fereastra de mai jos. În câmpul ”Find what”, scrii ceea ce vrei să elimini, indiferent dacă vorbim de simboluri, cuvinte sau propoziții. Este suficient să nu scrii nimic la ”Replace with” pentru că nu vrei să pui nimic în schimb. Replace înseamnă înlocuiește în engleză. Apeși pe Replace All și vei vedea pe ecran un raport cu numărul de înlocuiri efectuate. Apeși pe Ok și asta a fost tot.

remove-character-excel