14 aug. 2022 | 09:55

Cum să găsești mai ușor trasee de bicicletă pe Google Maps

ACTUALITATE
Cum să găsești mai ușor trasee de bicicletă pe Google Maps

Google Maps este o aplicație indispensabilă pentru atunci când vrei să-ți găsești „calea”, iar aceasta te poate ajuta în multe situații, inclusiv atunci când vrei să te plimbi cu bicicleta, spre exemplu.

În cazul în care nu știai, poți utiliza Google Maps pentru a găsi cele mai bune trasee de biciclete din zona în care te afli, dar și în altele. Totul e personalizabil, după cum vei vedea.

Când afișezi indicații de orientare pe Google Maps, vei vedea, de obicei, cinci moduri de transport din care poți alege: mașină, transport public, mers pe jos, partajare și ciclism. Opțiunea de ciclism este ascunsă la sfârșitul acestei liste, motiv pentru care puțini sunt cei care știu că aceasta există.

Google Maps te ajută să găsești cele mai bune trasee pentru bicicletă

Pentru a începe, deschide aplicația Google Maps pe dispozitivul iPhone sau Android. Utilizează bara de căutare pentru a găsi locația în care vrei să mergi cu bicicleta.

Așadar, caută locația, apoi apasă pe „indicații”, de pe cardul de informații despre locație. Selectează pictograma bicicletei din secțiunea de sus a ecranului, pentru a fi direcționat corespunzător.

La fel ca în cazul indicațiilor valabile pentru mașini, este posibil să vezi câteva rute diferite din care să alegi ceea ce ți se pare potrivit pentru tine. În dreptul rutelor vei avea informații legate de timpul pe care trebuie să-l parcurgi pentru a ajunge la destinația dorită. Selectează ce ți se pare potrivit.

După ce ai selectat traseul dorit, apasă pe „Start” pentru a începe navigarea pas cu pas.

Firește, pentru a fi sigur că urmărești pas cu pas sfaturile venite de la Google Maps și că nu te abați de la traseu, eventual printr-o pădure în care te poți pierde, fixează-ți telefonul pe un suport de bicicletă pe pipă, spre exemplu, sau oriunde crezi că îl vei vedea constant.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele