03 iul. 2022 | 06:48

Google Maps te ajută să găsești benzinăriile cu cea mai ieftină benzină și motorină: cum faci asta

ACTUALITATE
Google Maps te ajută să găsești benzinăriile cu cea mai ieftină benzină și motorină: cum faci asta

Prețurile mari ale benzinei pot fi o adevărată problemă, mai ales în această perioadă. Cu toate astea, Google Maps îți vine acum în ajutor.

Dacă se întâmplă să călătorești mai mult, ori să faci naveta zilnic și asculți foarte-foarte atent, s-ar putea să auzi sunetul pe care îl fac banii atunci când îți dispar din portofel.

Găsirea unei rute eficiente, din punct de vedere al combustibilului, este o opțiune foarte bună, dar nu neaparat perfectă, de vreme ce, la un moment dat, tot va trebui să alimentezi. Vestea bună este că acum poți folosi Google Maps pentru a găsi benzinăria cu cea mai ieftină benzină, aflată în imediata ta apropiere.

Această opțiune este disponibilă pentru iPhone, iPad, Android și pe web și nu numai că te poate direcționa către cea mai apropiată benzinărie, dar îți poate spune și cât costă benzina acolo. Este foarte ușor de verificat și nu ai nevoie de aplicații specializate pentru așa ceva.

Cum afli, cu ajutorul Google Maps, unde găsești cea mai ieftină benzină sau, în funcție de caz, motorină

Mai întâi, deschide aplicația sau site-ul web Google Maps și caută în meniu opțiunea „Gas”. Aplicațiile mobile afișează prețurile la benzină direct pe hartă, ceea ce e o veste excelentă, firește. Poți derula pentru a vedea sau să glisezi orizontal pe tab-urile din partea de jos a ecranului.

Pe web, prețurile la carburant sunt listate ca rezultat în bara laterală. Derulează vertical prin listă pentru a vedea prețurile din zona în care te afli în acel moment.

Trebuie remarcat că aceasta este o opțiune foarte utilă, mai ales în contextul actual. Mai mult, pentru a sta liniștit, poți căuta informațiile dorite chiar înainte să pleci, ca mai apoi să le notezi pe hartă.

Desigur, o astfel de aplicație nu rezolvă problema carburantului tot mai scump, însă te ajută, cu siguranță, să găsești „răul cel mai mic”.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele