Curse TAROM, anulate. Condițiile meteo pun în pericol pasagerii

Curse TAROM, anulate. Condițiile meteo pun în pericol pasagerii
Curse TAROM, anulate. Condițiile meteo pun în pericol pasagerii

Zilele acestea vremea, la Londra, în Marea Britanie, nu este una tocmai bună, din această cauză au fost anulate zboruri înspre și dinspre Londra spre alte capitale Europene.Printre acestea se numără și Bucureștiul.

Curse TAROM, anulate

În momentul de față sunt peste 200 de curse anulate înspre Marea Britanie și Irlanda din cauza furtunii Ciara, furtună care și-a făcut simțită prezența în zona de nord-vest a Europei. Compania Tarom a anulat două zboruri și anunță că există posibilitatea ca și alte zboruri să fie anulate, tocmai datorită condițiilor nefavorabile.

Condițiile meteo pun în pericol pasagerii

În dimineața zilei de duminică, 9 februarie 2020, Ministerul Afacerilor Externe a emis un comunicat prin care se dorea atenționarea celor ce vor să plece spre Londra de existența furtunii și de condițiile meteo nefavorabile.

„Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, tranzitează sau intenționează să călătorească în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord că, în conformitate cu datele transmise de autoritățile locale, în cursul zilei de duminică, 9 februarie 2020, teritoriul Marii Britanii va fi afectat de furtuna Ciara. Conform prognozelor, sunt așteptate precipitații și rafale de vânt cu viteze de până la 96 km/ oră în interiorul insulei și 128 km/oră în zonele de coastă”, se preciza în comunicatul MAE.

Curse TAROM, anulate. Condițiile meteo pun în pericol pasagerii
Curse TAROM, anulate. Condițiile meteo pun în pericol pasagerii

În același timp s-a emis și un Cod Galben de vânt în Irlanda de Nord, nordul Angliei, Scoția, și nordul Țării Galilor.

„Din cauza vântului puternic, sunt posibile perturbări ale traficului aerian – întârzieri și anulări de zboruri pe Aeroporturile londoneze Heathrow, Gatwick și City. De asemenea, sunt posibile perturbări ale circulației rutiere și feroviare datorită rafalelor de vânt puternice și ploilor torențiale. Se recomandă evitarea transportului feroviar duminică. Informații suplimentare, oferite de Biroul meteorologic britanic, sunt disponibile la adresa web: https:/www.metoffice.gov.uk”, precizează MAE.

În același timp, compania Tarom a emis un comunicat pe site-ul acesteia, prin care anunța călătorii de noua situație și că vor încerca, pe cât se poate, să reia zborurile spre destinații.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI