Cum face Musk rost de bani pentru Twitter: mișcarea ce a dus la căderea Tesla

Cum face Musk rost de bani pentru Twitter: mișcarea ce a dus la căderea Tesla

Elon Musk a vândut acțiuni Tesla în valoare de aproximativ 8,4 miliarde de dolari de curând, în urma tentativei sale de a cumpăra Twitter. Așa se gândește el să facă rost de bani pentru a respecta obligațiile financiare privind achiziționarea gigantului Twitter.

Conform CNBC, CEO-ul Tesla și SpaceX a vândut aproximativ 4,4 milioane de acțiuni ale companiei sale de vehicule electrice. Primele vânzări ale CEO-ului au fost făcute marțea trecută, arată dosarele. Acțiunile Tesla au scăzut cu 12% în acea zi, apoi au crescut cu aproximativ 2,5% vineri.

Pe măsură ce documentele au devenit publice joi seară, Musk a scris pe Twitter: „Nu sunt planificate alte vânzări TSLA după ziua de astăzi”. El a făcut această observație ca răspuns la un cont care promovează Tesla pe rețeaua de socializare.

Musk își vinde imperiul

Musk a licitat pentru a cumpăra Twitter și a lua compania de social media în privat pentru 54,20 de dolari per acțiune, aproximativ 44 miliarde de dolari în total.  Twitter a acceptat oferta sa, dar afacerea necesită încă aprobarea acționarilor și a autorităților de reglementare.

Ca referință, Musk ar trebui să plătească Twitter o taxă de reziliere de un miliard de dolari dacă nu reușește să-și asigure suficientă finanțare pentru a-și finaliza afacerea de cumpărare a rețelee sociale, potrivit unui document de reglementare. Pe de altă parte, Twitter i-ar datora lui Musk o taxă de un miliard de dolari, dacă acceptă o ofertă concurentă sau dacă acționarii resping acordul, conform aceluiași dosar.

Una dintre cele mai mari întrebări este: ce va face Elon Musk cu contul lui Donald Trump. La această întrebare se pare că a răspuns tocmai fostul președinte al SUA.

De asemenea, ce se va întâmpla cu subvențiile de acțiuni ale angajaților. Deocamdată, toate aceste întrebări par să rămână, oarecum, în aer. Se pare că Agrawal le-ar fi spus angajaților că nu au sunt planificate concedieri „în acest moment”, dar a recunoscut că este, de asemenea, nesigur în privința viitorului. „Odată ce afacerea se încheie, nu știm în ce direcție va merge această companie”, au spus cei de la Twitter, potrivit The New York Times.

Citește și: