Ce se întâmplă după ce Elon Musk a cumpărat Twitter: consecințele neprevăzute

Ce se întâmplă după ce Elon Musk a cumpărat Twitter: consecințele neprevăzute

Venirea lui Elon Musk la Twitter pare să creeze din ce în ce mai multe probleme, nemulțumirile fiind și ele din ce în ce mai mari printre angajații mai importanți sau mai puțin importanți.

Nici măcar CEO-ul Twitter, Parag Agrawal, nu pare să știe exact ce înseamnă achiziția companiei de către Elon Musk atât pentru serviciu, cât și pentru angajații săi.

Aceasta este cea mai importantă concluzie ce a rezultat din prima întâlnire între mai marii companiei, în urma știrilor tot mai multe despre tranzacția de 44 de miliarde de dolari ce implică Twitter: sentimentul de nesiguranță.

Una dintre cele mai mari întrebări este: ce ca face Elon Musk cu contul lui Donald Trump. De asemenea, ce se va întâmpla cu subvențiile de acțiuni ale angajaților.

Deocamdată, toate aceste întrebări par să rămână, oarecum, în aer. Se pare că Agrawal le-ar fi spus angajaților că nu au sunt planificate concedieri „în acest moment”, dar a recunoscut că este, de asemenea, nesigur în privința viitorului. „Odată ce afacerea se încheie, nu știm în ce direcție va merge această companie”, au spus cei de la Twitter, potrivit The New York Times.

Elon Musk ar putea să încingă spiritele la Twitter, pe viitor

Între timp, președintele Twitter, Bret Taylor, a confirmat că soarta consiliului de administrație pare a fi pecetluită, și mai exact că acesta se va dizolva, odată ce achiziția va fi finalizată.

Întregul proces ar putea dura încă șase luni, a raportat Bloomberg. Acordul i-a lăsat pe mulți angajați de pe Twitter stupefiați, iar compania a „blocat modificările aduse platformei sale până vineri”, într-un efort de a se proteja.

Elon Musk a subliniat o serie de modificări pe care a vrut să le facă, inclusiv în ceea ce privește securitatea rețelei de socializare.

Cu toate că, cel puțin inițial, nu a spus nimic despre asta, Jack Dorsey s-a pronunțat, într-un final: „În principiu, nu cred că cineva ar trebui să dețină sau să conducă Twitter. Trebuie să fie un bun public la nivel de protocol, nu o companie. Cu toate acestea, Elon Musk este singura soluție în care am încredere. Am încredere în misiunea lui”, a spus acesta.

Citește și: