09 iul. 2022 | 10:00

Trucuri Google Chrome – cum redeschizi un tab pe care l-ai închis din greșeală, cum găsești adresele pierdute în browser

ACTUALITATE
Trucuri Google Chrome - cum redeschizi un tab pe care l-ai închis din greșeală, cum găsești adresele pierdute în browser

Ca orice alt browser modern, Google Chrome are o serie de funcții mai puțin cunoscute care îți fac viața semnificativ mai ușoară. Important este să-ți spună cineva despre ele. În această categorie intră și posibilitatea de a redeschide tab-uri pe care le-ai închis din greșeală sau care s-au pierdut când ți s-a restartat PC-ul din greșeală, de exemplu.

Din greșeală sau intenționat, cu siguranță ai închis un tab din Google Chrome pe care, ulterior, ți-ai dat seama că ai vrea să-l recuperezi. Era important. Din fericire, nu ai nevoie de niciun instrument software special pentru a-ți atinge scopul și nici nu este necesară vreo acțiune prealabilă. Merge pur și simplu. Este unul din trucurile pe care ar fi bine să le ai ”în tolbă”.

Ca un detaliu destul de evident, este imposibilă readucerea în prim plan a tab-urilor accesate în modul incognito și închise ulterior. Când vine vorba de Incognito Mode, Google încearcă să-ți respecte intimitate și nu salvează acele informații.

Tab Chrome redeschide

Cum redeschizi un tab în Google Chrome pe care l-ai închis

Dacă vrei să recuperezi un tab închis din greșeală, există mai multe opțiuni pe care le poți avea în vedere. Cea mai rapidă, mai ales dacă este bucuros să folosești mouse-ul sau touchpad-ul, implică în click dreapta într-un spațiu liber deasupra barei de adresă, unde se listează în mod implicit tab-urile deschide. După cum se poate vedea și în imaginea de mai sus, faci click dreapta acolo și alegi Reopen Closed Tab.

Merită avut în vedere că acest truc merge la infinit, cu condiția să discutăm de ultima sesiune de navigare pe internet. Practic, poți redeschide ultimele zece sau douăzeci de tab-uri închise recent, cu condiția să nu fi închis Google Chrome complet între timp.

Dacă te încântă mai mult posibilitatea de utiliza combinații de taste în loc de mouse, obții același rezultat cu CTRL + Shift + T pe Windows sau CMD + Shift + T pe Mac. Apeși combinația de taste de mai multe ori, se vor deschide succesiv toate tab-urile închise anterior.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele