Rusia amenință Marea Britanie: „O singură rachetă ar distruge-o în două minute”

Rusia amenință Marea Britanie: „O singură rachetă ar distruge-o în două minute”

De la începutul războiului din Ucraina, Rusia a făcut amenințări nucleare repetate împotriva Regatului Unit și a altor țări NATO. La doar câteva zile după ce trupele lui Vladimir Putin au început să atace țara vecină, președintele a avertizat dur acele state care intervin pentru Zelenski. Liderul de la Kremlin a plasat descurajarea nucleară a Rusiei în stare de alertă maximă, o acțiune descrisă mai târziu ca fiind pentru „a distrage atenția lumii și a publicului de la ceea ce face, de fapt, în Ucraina”.

Rusia avertizează din nou Marea Britanie

Un deputat rus a amenințat din nou Marea Britanie, explicând că „o singură rachetă Sarmat” va distruge țara „în două minute”. Cu toate acestea, Rusia depune toate eforturile ca să nu se ajungă la această situație, a mai spus Yuri Șvitkin.

„Trebuie să scot în evidență că, dacă suntem nevoiți să o facem, dacă un atac nuclear este efectuat împotriva Marii Britanii, subliniez doar dacă trebuie să o facem (…) o singură rachetă Sarmat va distruge Marea Britanie în două minute”, a transmis deputatul Yuri Șvitkin, în cadrul unui interviu pentru Al Jazeera.

„De asta au nevoie? Lăsați-i pe ei să răspundă la întrebare. Are nevoie poporul britanic de asta? Are nevoie poporul american de asta? Ca să nu mai vorbim de oamenii care trăiesc în Europa”, a continuat politicianul.

Un deputat din partidul lui Putin șochează: „O singură rachetă ar distruge țara în două minute”

Fost parașutist în cadrul forțelor armate ruse, care s-a alăturat partidului Rusia Unită al președintelui Vladimir Putin, Yuri Șvitkin subliniază „din nou” că „facem tot ce ne stă în putință ca acest lucru să nu se întâmple” (n.r. – atac nuclear asupra Regatului Unit).

„Dar, spre marele nostru regret, posibila aderare a Finlandei și Suediei în NATO, faptul că blocul NATO se apropie de granițele noastre, ar putea, în cele din urmă, pur și simplu să ne apropie cu un pas de un dezastru nuclear”, a conchis omul lui Putin.

Amenințări cu atacuri nucleare

De precizat că nu este prima dată când Șvitkin vorbește de folosirea unei rachete Sarmat pentru distrugerea Marii Britanii. La o zi după ce Rusia a anunțat testarea cu succes a noii sale arme intercontinentale, deputatul a spus că „focoasele acestei rachete sunt într-adevăr capabile să lovească ținte inamice”.

Un alt rus care a șocat omenirea cu declarațiile sale este Dmitri Kiseliov, unul dintre cei mai cunoscuți prezentatori TV din Rusia. Potrivit acestuia, Kremlinul poate scufunda „pentru totdeauna” insulele Britanice, folosind vehiculul subacvatic fără pilot Poseidon, iar UK ar fi transformat într-un „deșert radioactiv”. Marea Britanie a devenit o țintă pentru Moscova din cauza sprijinului militar și politic acordat Ucrainei.

Citește și: