10 feb. 2022 | 21:14

Cu ce ștergi ecranul televizorului, fără urme. Trucul pe care toți românii trebuie să-l știe, îl ai deja în casă și nu strică TV-ul

TEHNOLOGIE
Cu ce ștergi ecranul televizorului, fără urme. Trucul pe care toți românii trebuie să-l știe, îl ai deja în casă și nu strică TV-ul

Atunci când vine vorba despre curățarea prafului și a murdăriei de pe afișajul televizorului, probabil te gândești că trebuie să utilizezi produse speciale. De fapt, nimic nu e mai ușor să ștergi ecranul televizorului pentru că ai la îndemână cea mai banală soluție.

Șteregerea ecranului televizorului poate fi atât de facilă pentru că ai la dispoziție mai multe produse cu care poți face asta. Unul dintre ele se află chiar în bucătăria ta și nu te-ai fi gândit la el. Atât praful cât și urmele de degete de pe display sau murdăria o poți face cu o gamă variată de produse, însă trebuie să știi care este cel mai bun.

Curățarea dispozitivului o faci în primul rând pentru a-l proteja pe acesta, iar în cel de-al doilea rând pentru a urmări serialele preferate la cea mai bună claritate. Un pas greșit în acest sens te va lipsi de o strălucire adecvată sau și mai rău, se poate defecta. Așadar, cel mai bine este să știi cum să îl cureți pentru cele mai bune rezultate.

Atunci când vrei să cureți afișajul televizorului, poți apela cu încredere la oțet alb și apă distilată. S-a dovedit faptul că aceste două produse pot fi printre cele mai bune alternative atunci când vine vorba despre ștergerea ecranelor, însă se pare că secretul constă tocmai în partea tehnică.

Trucurile pe care să le folosești atunci când ștergi ecranul televizorului

Astfel, în primul rând asigură-te că atunci când ștergi display-ul televizorului faci mișcări circulare. Ulterior, folosește apă distilată. Chiar dacă vei fi tentat să utilizezi produsele chimice din comerț special concepute pentru acest lucru, ele nu îți oferă un maxim de siguranță și totodată poate provoca și defecțiuni tehnice sau estetice.

Alternativele naturale precum oțetul alb poate face o treabă la fel de bună. Ceea ce ai nevoie este o sticlă cu pulverizator, oțet alb, lavetă din microfibră și apă distilată. Amestecă în sticla cu pulverizator părți egale din apa distilată și oțetul alb. Pulverizează apoi soluția pe afișajul televizorului la o distanțp de aproximativ 20 de cm și utilizează laveta din microfibră.

După aceea, verifică display-ul să nu aibă picături de apă rămase și repetă procesul până când dispozitivul va fi curat în totalitate. Atunci când vine vorba despre ștergerea prafului, apa distilată este cea mai recomandată, fiind cea mai curat. Aceasta oferă protecție statică ecranelor, lucru care va ține praful la distanță o perioadă mai îndelungată.