LG încearcă să inoveze ecranele OLED: ce pregătesc

LG încearcă să inoveze ecranele OLED: ce pregătesc

Acest lucru ar ajuta la rezolvarea celei mai mari probleme cu afișajele OLED.

LG Display a dezvăluit următoarea sa generație de tehnologie OLED, numită „OLED EX”, care ar trebui să „îmbunătățească luminozitatea cu până la 30% în comparație cu afișajele OLED convenționale”, a spus compania. Acest lucru ar putea ajuta la remedierea celui mai mare defect al OLED-ului lângă tehnologia mini LED, și anume lipsa luminozității generale.

După cum subliniază LG Display, fiecare pixel OLED emite lumină independent, ceea ce înseamnă că poate fi complet pornit sau oprit. Acest lucru permite televizoarelor să arate negru perfect, fără „înflorire” văzută pe televizoarele LED, dar, în același timp, pixelii OLED nu pot atinge aceleași niveluri de luminozitate ca LED-urile. Seturile OLED actuale pot afișa niveluri de luminozitate maxime de până la aproximativ 500-600 nits, în timp ce seturile mini LED pot atinge 2.000 nits și mai mult.

Pentru a face seturile OLED mai luminoase, OLED EX (Evolution/eXperience) folosește compuși de deuteriu pentru a permite diodelor emițătoare de lumină să emită lumină mai puternică. „Atunci când sunt stabilizați, compușii de deuteriu permit afișajului să emită lumină mai strălucitoare, menținând în același timp o eficiență ridicată pentru o lungă perioadă de timp”, a spus LG Display.

O nouă inovație

OLED EX permite, de asemenea, o acuratețe îmbunătățită a culorii. Se pare că folosește algoritmi pentru a prezice utilizarea a 33 de milioane de diode OLED într-un afișaj 8K, așa „controlează cu precizie intrarea de energie a afișajului pentru a exprima mai precis detaliile și culorile conținutului video redat”.

De asemenea, compania și-a îmbunătățit designul, reducând grosimea cu 30% și dimensiunea cadrului de la 6 la 4 mm pe ecranele OLED de 65 de inchi. Compania nu a spus încă când intenționează să introducă tehnologia pe piață, dar a remarcat că vânzările OLED au crescut cu 70% anul trecut, în ciuda unei scăderi de 12% pe piața globală de televizoare. „Cu noua noastră tehnologie OLED EX, ne propunem să oferim clienților experiențe și mai inovatoare, de ultimă generație, prin evoluția tehnologiei, algoritmilor și design-urilor noastre OLED”, a declarat Dr. Oh Chang-ho de la LG Display.

Etichete: