CSM l-a exclus din magistratură pe Cristi Dănileț, din nou

CSM l-a exclus din magistratură pe Cristi Dănileț, din nou

Cristi Dănileț primește o nouă lovitură. Consiliul Superior al Magistraturii l-a exclus, astăzi, încă o dată din magistratură. Acesta ar fi făcut politică prin participarea la activitatea unor ONG-uri din care făcea parte.

Dănileț, exclus încă o dată din magistratură. Decizia luată de CSM

O decizie diferită au avut patru judecători din nouă, câti numără secția disciplinară pentru judecători din CSM, spune G4media.

”Cu majoritate, admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru abaterea disciplinară prevăzută de art.99 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul
judecătorilor şi procurorilor, republicată constând în încălcarea interdicției de a face parte din formațiuni politice și pentru abaterea disciplinară prevăzută de art. 99 lit. d) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi
procurorilor, republicată.

În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi
completările ulterioare, aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea
disciplinară constând în „excluderea din magistratură” pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de
art.99 lit. b) și d) din acelaşi act normativ. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi
Justiţie.

Cu opinie separată în sensul respingerii în totalitate a acţiunii disciplinare formulate de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj pentru săvârşirea abaterilor disciplinare prevăzute de art.99 lit. b) și d) din Legea nr. nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, ca neîntemeiate.”, se arată în decizia judecătorilor.

Citește și: Igor Dodon, primele declarații după ce a fost reținut: „Cetățenii sunt gata să iasă la proteste. Sunt ținta unei justiții dirijate politic”

Prima excludere din decembrie 2021 nu i-a fost nici până la această oră transmisă de judecători, chiar dacă termenul legal era de 20 de zile. ”Acest lucru înseamnă că nu am putut coumunica soluția la Înalta Curte iar în tot acest timp am fost suspendat din activitatea de magistrat”, a spus Dănileț.

Citește și: Zelenski anunță pierderile Rusiei după trei luni de război: „Mizerabil! Va veni vremea când ei înşişi vor recunoaşte că muniția e epuizată”

Citește și:
Etichete: