Criza de personal, ”la nivel record”: lipsa de educație și perfecționare ne costă mai mult ca niciodată

Criza de personal, ”la nivel record”: lipsa de educație și perfecționare ne costă mai mult ca niciodată

În timp ce rata șomajului la nivel european este mai mică ca niciodată, numărul locurilor de muncă neocupate este și el la un nivel record. Printre cauzele probabile, lipsa educației și a eforturilor de perfecționare începe să ne coste din ce în ce mai mult.

Ursula von der Leyen este președintele Comisiei Europene și, din această poziție privilegiată, nu doar că înțelege foarte bine situație din Europa, dar avertismentele pe care le emite au semnificativ mai multă greutate. Tocmai din acest motiv, constatările legate de lipsa forței de muncă, de la necalificați până la înalt calificați, ar trebui să ne îngrijoreze.

Ce facem cu locurile de muncă neocupate din Europa

Șefa Comisiei Europene speră ca măcar parțial să rezolve probleme crizei de personal printr-o propunere legată de 2023. Ursula von der Leyen își dorește ca anul viitor să fie anul european al educației și al perfecționării și anunță să susține recrutarea de specialiști din afara Europei, propunând ”ameliorarea și accelerarea recunoașterii calificărilor acestor specialiști” pe bătrânul continent, conform News.ro.

„Trebuie să eliminăm acele obstacolele care stau în continuare în calea micilor noastre întreprinderi. (…) Să nu uităm că ele sunt cele care și-au pus întotdeauna angajații pe primul loc – chiar și în perioadele de criză sau, mai bine zis, mai ales în astfel de perioade”, a afirmat Ursula von der Leyen a afirmat, în discursul ținut la mijlocul acestei săptămâni în plenul Parlamentului European.

În contextul în care inflația și incertitudinea afectează în mod deosebit micile întreprinderi, șefa CE a promis că vor fi prezentat mai multe măsuri de ajutorare a acestora, la nivel european. „Vom prezenta un pachet de măsuri de ajutor pentru IMM-uri. Va include o propunere privind un set unic de norme fiscale pentru desfășurarea activității economice în Europa, pe care l-am numit BEFIT. Acesta va facilita desfășurarea activității economice în Uniune. Reducerea birocrației este sinonimă cu un acces mai bun la dinamismul unei piețe continentale. De asemenea, vom revizui Directiva privind întârzierea în efectuarea plăților – pentru că pur și simplu nu este corect ca 1 din 4 falimente să se datoreze faptului că facturile nu sunt plătite la timp.Pentru milioane de întreprinderi familiale, acesta va fi un adevărat colac de salvare în vremuri tulburi”, a anunțat Von der Leyen.

Revenind la problema gravă de personal din Europa, Ursula a clasificat fenomenul ca fiind ”o altă provocare pentru companiile europene”. „Nivelul șomajului este mai mic ca niciodată, ceea ce este un lucru bun! În același timp, însă, numărul posturilor neocupate a atins la rândul său niveluri record, fie că este vorba de șoferi de camion, de chelneri sau de personal aeroportuar ori de asistenți medicali, de ingineri sau de informaticieni. Europa are nevoie de toți aceștia, de la muncitori necalificați până la absolvenți de universitate! De aceea trebuie să investim mult mai mult în educație și perfecționare. În acest sens, dorim să colaborăm îndeaproape cu companiile, pentru că ele știu cel mai bine de ce profesioniști au nevoie, acum și în viitor.

Trebuie, de asemenea, să aliniem aceste nevoi cu obiectivele și aspirațiile privind propria carieră ale tuturor celor aflați în căutarea unui loc de muncă. În plus, dorim să recrutăm din străinătate specialiștii de care avem nevoie, care să vină în sprijinul companiilor de aici și să contribuie la creșterea economică din Europa. Un prim pas important este ameliorarea și accelerarea recunoașterii calificărilor acestor specialiști în Europa, căci Europa trebuie să devină mai atractivă pentru cei care pot și își doresc să se implice De aceea propun ca 2023 să fie Anul european al educației și mai ales al perfecționării”, a adăugat aceasta.