Cristian Popescu Piedone îl atacă pe Nicușor Dan din spatele gratiilor. Îl numește „faraon” și „chiparos”

Cristian Popescu Piedone îl atacă pe Nicușor Dan din spatele gratiilor. Îl numește „faraon” și „chiparos”

Fostul primar al Sectoarelor 4 și 5, Cristian Popescu Piedone, îl atacă pe edilul Capitalei din spatele gratiilor. Potrivit acestuia, Nicușor Dan stă nepăsător, în timp ce problemele Bucureştiului sunt din ce în ce mai mari. Deşi se află la pușcărie, fostul primar nu poate sta departe de lumea politică și de situația cetățenilor săi. Politicianul lansează acuzaţii grave și spune că este revoltat de felul cum arată capitala României.

Piedone, mesaj dur pentru Nicușor Dan

Piedone este șocat de modul în care a ajuns să arate Bucureștiul sub conducerea lui Nicuşor Dan. Într-un mesaj postat pe rețelele sociale, fostul primar al Sectoarelor 4 și 5 susține că oamenii se plâng lui despre neregulile din Capitală. Acesta își începe scrisoarea de pe Facebook cu „GHINION PENTRU BUCUREȘTI”. Edilul este numit „faraon” și „chiparos”. Mai mult, este menționată și lipsa apei calde, semn că omul este la curent cu informațiile despre orașul său.

Faraoane, trece vara și tot nepăsător, tot amator te aflu…Îmi scriu cetățenii că iarba din subordine ți-a murit, iar, sufocată. Și că lenea din biroul tău rectangular/oval… a pus la gheață țevile de apă caldă. Aflu că s-a ales praful de Cișmigiu… Și e păcat mare. Că-n doi ani de când iei leafa grasă de la cetățean, chiparosule, aveai verdeața sănătoasă în Cișmigiu doar dacă o udai personal cu bidonul în fiecare pauză de masă! Dar de doi ani… uzi cetățenii în felul tău, alesule. Și îi uzi strâmb. (Că-mi șoptesc păsărelele cerului… că nici jet n-ai.) Nu-i bai… Ca mâine trec încă doi ani și… te-oi duce pe la casa ta. Și-oi lasa miezul ăsta de Românie să respire și să se primenească. Și va curge iar apa caldă pe conductele din case… Și iarba nu va mai fi gălbejită… Și Cismigiul va fi iar poarta de Rai…

Iar TU… doar o GREȘEALĂ din care oamenii urbei au învățat și vor mai învăța destule! Ți-as mai scrie, împărat al himerelor și prinț neîncoronat al neajunsurilor… Ți-as mai scrie destule…Au însă și cetățenii prea multe să-ți spună. Așa că-i las să continue scrisoarea asta deschisă, pe care, desigur, o s-o ignori cum îți este caracterul.  Călărești calul invizibil, omule, și colinzi drumuri greșite… Au făcut-o și alții… Și-au sfârșit cu toții tăvăliți în colb trist, lipsit de valoare! Să ai apă caldă la duș, monsieur! Și jet, desigur. Cu dezamagire de moment și încredere în viitor, Piedone NEVINOVAT”, relatează Cristain Popescu Piedone.

Condamnare definitivă în dosarul Colectiv

Fost primar în două sectoare diferite, acesta a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București la patru ani de închisoare pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv. În prima instanță, Piedone primise opt ani și șase luni de închisoare. După două luni petrecute în Penitenciarul Rahova, condamnatul speră să plece cât mai repede. Din spatele gratiilor, politicianul le-a transmis fanilor că suferă foarte mult, dar că încearcă să reziste.