29 apr. 2022 | 17:19

Cristian Popescu Piedone, declarații la ieșirea din DNA. Ce calitate are în dosar: „Nu sunt fugar”

ULTIMA ORĂ
Cristian Popescu Piedone, declarații la ieșirea din DNA. Ce calitate are în dosar: „Nu sunt fugar”

Primarul Sectorului 5 al Capitalei, Cristian Popescu Piedone, a fost reținut, vineri dimineaţă, de către Direcția Națională Anticorupție pe Aeroportul Otopeni, în timp ce se pregătea să plece în vacanţă cu familia sa. Procurorii DNA au anunțat că Piedone este oficial urmărit penal. Acesta e acuzat de infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul.

Declarații făcute de Piedone după ce a ieșit de la DNA

Politicianul a fost dus la sediul DNA pentru audieri. La ieșirea din parchet, acesta a făcut declarații. De asemenea, Daniel Florea, fostul edil al Sectorului 5, dă explicații în acelaşi dosar în care este vizat Piedone.

Cristian Popescu Piedone a povestit, după ce a fost audiat la sediul DNA într-un dosar de corupție, că a fost săltat de polițiști de pe Aeroportul Internațional Henri Coandă deoarece, potrivit spuselor sale, anchetatorilor le-a fost teamă că vrea să fugă din țară. Actualul primar al Sectorului 5 a dezvăluit că Daniel Florea a fost denunțătorul în acest dosar.

Imediat ce a ajuns la sediul DNA, fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea, a făcut o scurtă declarație: „Vă dau toate detaliile când ies, vă rog să mă lăsaţi să îmi fac datoria de cetăţean. Trebuie să dau declaraţii înainte, după acea vorbim. Contractul de salubrizare la Sectorul 5 nu se putea decât cu firma primăriei, care avea exclusivitate acolo, altceva nu ştiu să vă spun. Vă dau declaraţii după ce ies”.

Are calitate de suspect într-un dosar din 2021

Între timp, Piedone a ieșit de la audieri, explicând de ce a fost ridicat de pe aeroport și adus în fața procurorilor anticorupție.

„Am urcat în avion, avionul a stat 15 minute după care a golit tot avionul că este o alertă cu bombă. Am făcut un control la controlul de rutină și am așteptat să fim din nou urcați în autobuz. Înainte să mă urc în autobuz, a venit un polițist și m-a întrebat dacă vreau să-l urmez. Am ajuns la sediul Poliției de Frontieră din cadrul Aeroportului Otopeni și mi s-a adus la cunoștință că am un mandat de aducere în calitate de suspect într-un dosar din 2021. M-am urcat în mașină și am venit la sediul DNA. Mi s-a adus la cunoștință calitatea de suspect, cauza dosarului”, a explicat Piedone, care a adăugat că nu a dat nicio declarație la parchet.

Denunțătorul este Daniel Florea

Potrivit actualului edil din Sectorul 5 al Capitalei, „denunțătorul este dl. fostul primar al Sectorului 5, Daniel Florea. Se pare că s-a denunțat singur în acest dosar. S-a deranjat foarte tare când am scos foarte multe nereguli din Sectorul 5”, a subliniat Cristian Popescu Piedone.

Referitor la o posibilă fugă din România, politicianul a exclus această ipoteză, afirmând că nu este fugar.

„Știm cu toții că marți e sentința finală în dosarul Colectiv. Au fost nenumărate amânări, eu nu sunt fugar, dacă aș fi vrut puteam să fug de 1.000 de ori din țară. Dar la tepele pe care le-au luat probabil s-au gândit că fuge și Piedone din țară. Nu fug din țară, îmi aștept sentința cu capul sus. Nu sunt fugar, aștept cu demnitate decizia instanței”, a concluzionat primarul.

Curtea de Apel Bucureşti urmează să dea sentinţa definitivă în dosarul Colectiv, în care Piedone a primit o condamnare de opt ani şi șase luni de închisoare pentru abuz în serviciu. Procesul s-a încheiat în decembrie 2019, dar judecătorii au amânat pronunţarea deciziei definitive.