17 mart. 2022 | 08:55

Contul tău de Netflix, folosit de prieteni, te va costa scump: țările în care a început deja să se vadă pe factură

ACTUALITATE
Contul tău de Netflix, folosit de prieteni, te va costa scump: țările în care a început deja să se vadă pe factură

Netflix se pregătește să facă o schimbare majoră, în ceea ce privește partajarea neautorizată a contului tău.

După ce a testat, în cursul anului trecut, impulsionarea oamenilor de a-și face propriul cont de Netflix, compania a anunțat acum că are un alt test „în cărți”, în țări ca Chile, Costa Rica și Peru, prin intermediul căruia îi va obliga pe abonați să plătească suplimentar pentru a-și partaja contul cu persoane din afara casei lor.

Conform a ceea ce știm, abonații vor putea să adauge până la doi utilizatori suplimentari, în schimbul sumei de 2,99 de dolari, pentru fiecare dintre aceștia. Acei utilizatori vor primi propriile date de autentificare, dar și recomandări Netflix personalizate preferințelor lor.

În plus, Netflix va permite abonaților din acele țări să transfere profiluri individuale în conturi complet separate.

Netflix mai așteaptă până când va aplica această măsură la nivel global, dar nu se știe exact cât

În momentul de față, Netflix a anunțat că va aplica această măsură test doar în țările menționate anterior, preferând să mai aștepte până să o extindă la nivel mondial.

„Întotdeauna am încercat să le facem oamenilor care locuiesc împreună viața mai ușoară, în ceea ce privește partajarea contului de Netflix, prin acordarea de profiluri separate, dar și de fluxuri personalizate propriilor preferințe ale utilizatorului, în cadrul planurilor noastre Standard și Premiul”, a declarat a declarat Chengyi Long, directorul Netflix Product Inovation, într-o postare pe blog.

„Deși acestea au fost extrem de populare, au creat, de asemenea, o oarecare confuzie cu privire la momentul și modul în care Netflix poate fi partajat. În consecință, conturile sunt partajate între gospodării, influențând capacitatea noastră de a investi în televiziuni și filme, pentru membrii noștri”, a mai spus acesta.

Nu știm exact cum va influența acest lucru evoluția sau involuția Netflix, însă măsura curentă, aplicată în cele câteva țări din America de Sud, ar fi congreuntă, în mod evident, cu termenele și condițiile gigantului de streaming, pe care utilizatorii le încalcă adesea, peste tot în lume.

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele