Consecința tristă a scumpirilor la benzină și motorină: ce se întâmplă cu șoferii de Uber, Lyft

Consecința tristă a scumpirilor la benzină și motorină: ce se întâmplă cu șoferii de Uber, Lyft

Scumpirea carburanților îi afectează pe șoferii Uber și Lyft din Statele Unite. Aceștia iau în considerare să se retragă de pe platformele de transport bazate pe aplicații.

Conform Reuters, companiile au anunțat luna aceasta o suprataxă de 55 de cenți per cursă. În aceste condiții, șoferii Uber și Lyft nu sunt mulțumiți.

Au fost intervievați peste 300 de șoferi, pe Rideshare Guy, un blog popular urmărit de șoferi. Sondajul a arătat că aproximativ 15% dintre aceștia au renunțat deja să conducă și aproape 40% conduc mai puțin.

Scumpirea carburanților afectează șoferii Uber

Cu toate acestea, Uber și Lyft au declarat că numărul șoferilor activi de pe platformele lor crește constant, pe măsură ce oamenii se întorc la birouri, rezervă mai multe curse către aeroporturi și se reia viața de noapte.

Potrivit unei analize interne a Lyft, aceasta a arătat că șoferii din Statele Unite cheltuie în medie cu 75 de cenți mai mult pe benzină pe oră, dar câștigă totuși mai mult pe oră decât în ​​urmă cu un an.

Dacă vrei să vezi care sunt tarifele de la noi pe Uber, comparativ cu alte orașe europene, poți să citești analiza aceasta.

Benzina și motorina au reprezentat, în ultimele săptămâni, principalul motive de panică, la noi în țară, Prețurile crescute i-au alarmat pe români, dând naștere unui adevărat fenomen psihologic. O nouă veste, bună de data aceasta, vine să mai calmeze un pic spiritele.

Prețul benzinei a scăzut, săptămâna trecută, la valoarea pe care o avea, spre exemplu, acum două săptămâni. Fenomenul a fost observat la mai multe stații din Capitală. Mai exact, la unele dintre acestea, benzina a fost vândută, astăzi, cu 7,6 lei/litru.

În cursul săptămânii trecute, o fotografie publicată pe rețelele de socializare a creat isterie în masă, în România. Drept dovadă, un număr considerabil de oameni s-au grăbit să se așeze la cozile de la benzinării, pentru a face rost de un ultim plin la preț vechi, fiind terifiați de posibilitatea de a plăti aproape 11 lei/litru, așa cum se arăta în fotografia cu pricina.

Citește și: