Compania care i-a adus 500.000 de euro unui fost ministru: cu ce se ocupă startup-ul

Compania care i-a adus 500.000 de euro unui fost ministru: cu ce se ocupă startup-ul

Zipline, un startup care produce drone, i-a adus fostului ministru al Transporturilor Cătălin Drulă, actual parlamentar și vicepreședinte al Uniunii Salvați România (USR), 558.000 de dolari.

Drulă și-a vândut 20% dintre acțiunile pe care le deținea la Zipline.

Zipline este o firmă care livrează produse medicale, în special, cu aparate de zbor, drone, autonome. Startup-ul este operațional în mai multe țări din Africa și în SUA.

Zipline este startup-ul ce l-a îmbogățit pe Drulă

„Zipline este startup-ul la care am fost unul dintre primii colaboratori, înainte să intru în politică. Este în CV-ul meu în toate variantele pe care le puteți căuta, din 2014 până în prezent. Compania este ceea ce se numește un Unicorn. Acțiunile pe care eu le am la Zipline sunt în toate declarațiile mele de avere, care sunt publice pe site-ul ANI. Crescând valoarea, cum cresc la Unicorn acțiunile, am vândut o parte din acțiuni, adică 20%”, a spus Drulă, pentru PSnews.

Startup-urile de tip Unicorn sunt companii private evaluate la cel puțin un miliard de dolari. Investițiile fostului demnitar au crescut, conform sursei citate, de peste o sută de ori. Mai exact, de la puțin peste 20.000 de dolari la peste 2,5 milioane de dolari.

Referitor tot la sfera unicornurilor, renumitul unicorn românesc UiPath a surprins toate piețele financiare ale lumii cu evoluția sa spectaculoasă, transformându-l pe CEO-ul său, Daniel Dines, în cel mai bogat dintre români. Din nefericire, bucuria s-a cam transformat în deznădejde, în ultimul timp. Acțiunile gigantului au atins pragul minim istoric.

Bursele americane și europene traversează o perioadă marcată de deprecieri. Contextul este unul deosebit de sensibil, iar investitorii dau dovadă de o foarte mare precauție. Se așteaptă, pe de-o parte, reuniunea Rezervei Federale a Statelor Unite (SUA), iar pe de alta, investitorii vor să vadă cum evoluează tensiunile dintre Rusia și Ucraina.

În acest context, indicii bursieri au început noul an pe pierdere.

Citește și: