Clasicul Interviu cu un Vampir, reinventat pentru o nouă generație: o idee bună sau rea?

Clasicul Interviu cu un Vampir, reinventat pentru o nouă generație: o idee bună sau rea?

„Interviu cu un Vampir”, filmul clasic din 1994, care a făcut istorie în sălile de cinema, se va reinventa în 2022 – cu alți actori și, ușor, altă acțiune.

Acum câteva zile, scriam despre mini-teaser-ul lansat pe Instagram și dădeam, de asemenea, câteva detalii esențiale despre distribuție, dar și despre ceea ce va fi diferit în noul reboot al „Interviu cu un Vampir”.

„Interviu cu un Vampir”, varianta 2022 – idee bună sau nu prea?

Pe scurt, actorii vor fi alții. În loc de Brad Pitt și Tom Cruise, îi vom putea vedea pe mult mai tinerii Sam Reid și Jacob Anderson. Iar dacă aveai impresia că am să zic că reboot-ul acestui horror clasic este o idee proastă pentru că Tom Cruise nu mai e Tom Cruise și nu e nici măcar alb, te înșeli amarnic.

Problema acestei producții nu va avea nicio legătură cu schimbarea de imagine a actorilor și nici cu rasa acestora, ci mai degrabă cu faptul că producția, în sine, ar trebui să fie atât de bună încât să o poată depăși pe cea originală, iar asta e foarte greu, dacă nu chiar împosibil.

În mod evident, înainte de a reface un cult clasic, trebuie să fii 200% sigur/ă că ceea ce faci tu va fi mult mai bun decât originalul. Pe scurt, nu îți poți permite luxul de a egala măreția unei producții, ci trebuie neaparat să o depășești pentru a fi, cu adevărat, observat.

Rămâne de văzut dacă noul film (serial, în cazul în care am uitat să menționez) va reuși să surprindă ceea ce trebuie și, mai ales, dacă va izbândi să aducă un omagiu real mult iubitei autoare Anne Rice, cea fără de care lumea horror-urilor cu vampiri nu ar fi fost la fel, scriitoarea fiind un fel de Bram Stoker contemporan.

Citește și: