China şi India dau peste cap planurile UE cu privire la gazul rusesc. Cele două țări au triplat importurile

China şi India dau peste cap planurile UE cu privire la gazul rusesc. Cele două țări au triplat importurile

Rusia a dat lovitura. India și China au comandat un volum impresionant de petrol rusesc, care de altfel a bătut și toate recordurile. Mai multe nave de transport cară cantitățile către cele două țări și asta chiar când Occindetul restricționează importurile, din cauza războiului din Ucraina.

Ajutor nesperat pentru Rusia. Mișcarea făcută de China și India

Astfel, sunt sau au fost pe drum între 74 și 79 de milioane de barili de petrol din Rusia în ultima săptămână pe aceste rute, față de de cele 27 de milioane de barili care erau tranzitaţi pe aceste rute chiar înainte de războiul pe care Putin l-a început în Ucraina.

Astfel, luna trecută Asia a depășit pentru prima dată Europa având eticheta celui mai mare cumpărător, iar acest decalaj urmează să se extindă în luna mai, potrivit companiei de date și analize.

Ultimul raport arată faptul că a fost modificată piața energetică la nivel global de război, în condiţiile în care Marea Britanie, SUA şi multe companii din UE au refuzat să cumpere ţiţei rusesc, forţând Moscova să caute cumpărători în Asia. India şi China au importat milioane de barili de ţiţei din Rusia, profitând de discounturile foarte mari.

Citește și: Trupele lui Zelenski au doborât o rachetă de croazieră la Cernăuți. Bucovinenii îndemnați să se ascundă în adăposturi

„Unii cumpărători interesaţi din Asia sunt motivaţi mai mult economic decât de o poziţie politică, SUA urmăresc cu atenţie achiziţiile Indiei de ţiţei rusesc, deci acest flux s-ar putea confrunta cu riscuri”, susţine Jane Xie, de la Kpler.

Nivelul impresionant de ţiţei rusesc care a ajuns la principalii cumpărători din Asia – India şi China – a atins în aprilie un nivel record, în special în urma creşterii achiziţiilor din India.

În urmă cu doar o zi era transportată pe apă o cantitate de aproximativ 64,3 milioane de barili de ţiţei din Rusia, faţă de 24,7 milioane de barili de ţiţei la finalul lunii februarie, arată datele Kpler.

Citește și: LIVE Război în Ucraina. Ziua 93. Opt persoane, printre care un bebeluș de 5 luni, au fost ucise într-un bombardament din Harkov. Zelenski acuză țările din Occident: „Se joacă cu Rusia”

Citește și:
Etichete: