04 mart. 2022 | 21:05

Cele mai frumoase locuri din Ucraina pe care poate nu o să le vezi niciodată, distruse probabil acum de Rusia lui Putin

ACTUALITATE
Cele mai frumoase locuri din Ucraina pe care poate nu o să le vezi niciodată, distruse probabil acum de Rusia lui Putin

Ucraina este una dintre cele mai puțin turistice locații din Europa și, cel mai probabil, are de-a face cu lipsa de informații în limba engleză. Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că nu există o mulțime de locuri superbe de explorat în Ucraina. Află care sunt cele mai frumoase locuri din Ucraina pe care este probabil să nu le mai vezi în contextul actualului conflict armat.

Locuri frumoase din Ucraina pe care probabil nu le vei mai putea vizita

Peisaje minunate naturale, orașe fermecătoare și obiective turistice impozante atât prin arhitectura lor cât și prin valoarea lor istorică. Toate aceste locuri din Ucraina ar putea deveni doar istorie, având în vedere decizia Rusiei de a ataca Ucraina, iar ele vor fi distruse în urma bombardamentelor. Iată care sunt cele mai frumoase locuri din Ucraina.

Lviv – cel mai mare oraș din vestul Ucrainei

Lviv-Rynok piata centrala

Orașul Lviv – Piaţa Centrală

Lviv-Ukraine 1

Orașul Lviv

În topul celor mai multe ghiduri de călătorie către Ucraina se află Lviv, capitala culturală a țării. Situat în vest, la doar o oră de mers cu mașina de granița cu Polonia, Lviv are o istorie fermecătoare și plină de povești. Acest oraș a fost fondat de Daniel, regele Rusiei și în trecut a fost cucerit de Polonia, mongoli, austrieci și inclusiv Uniunea Sovietică. În cele din urmă a rămas parte a Ucrainei independente.

Kiev – frumoasa capitală a Ucrainei

Kiev ora 2

Kiev

Motherland-Kyiv-oras

Kiev

Kiev oras 1

Kiev

Vis-a-vis de Lviv se află Kiev, capitala actuală a țării și acesta este unul dintre cele mai bune locuri de vizitat în Ucraina. Cu o istorie care datează din Rusia Kievană, vă puteți imagina că locul de naștere al culturii slave merită vizitat. Deși o mare parte a orașului a fost de-înfrumusețată în timpul Uniunii Sovietice, există încă o mulțime de locuri frumoase care ar fi meritt timpul tău. Impresionante biserici Sf. Sofia și Sf. Mihail, datorită culorilor sale și a arhitecturii impresionante pot deveni de domeniul trecutului, din cauza bombardamentelor armatei ruse.

Insula Dzharylhach – cea mai mare insulă nelocuită din țară

Insula Dzharylhach-Island

Insula Dzharylhach

Situată în regiunea Herson din Ucraina, regiune atacată intens de către ruși,  Dzharylhach este o insulă nelocuită din Marea Neagră. Deși era în creștere în popularitate în rândul ucrainenilor, este era destul de necunoscută pentru turiștii străini. Erau câteva feriboturi pe zi care mergeau la Dzharylhach dinspre continent. Apa este cristalină și ai fi putut vedea adesea delfini jucându-se aproape de țărm.

Vorokhta – o așezare de tip urban

Vorokhta – o așezare de tip urban

Vorokhta – o așezare de tip urban

Acest mic sat din Carpați este renumit pentru viaductele sale duale. Desigur, cea istorică nu mai este în uz, dar este o piesă de arhitectură frumoasă pe care ai fi putut să o vezi, cu puțin noroc. Ca să nu mai vorbim de priveliștile munților din jur și dealurile verzi. De la Vorokhta existau o mulțime de activități de făcut, cum ar fi raftingul sau excursiile la Hoverla, cel mai înalt munte din Ucraina.

Zhovkva – unul dintre cele mai interesante orașe istorice

Zhovkva oras istoric

Zhovkva

Acest oraș drăguț este la doar o jumătate de oră cu mașina de Lviv, iar posibilitatea de a lua transportul public facea din aceasta o opțiune grozavă de excursie de o zi pentru turiști pe termen lung. Faimos pentru castelul său, Zhovka are și o piață principală frumoasă, cu o mulțime de magazine și fântâni. În oraș pot fi observate ruinele vechii sinagogi evreiești, dar probabil ruinele vor împăzi toată Ucraina acum.

Bakota – o așezare istorică a Regatului Rus

Bakota sit istoric

Bakota, sit istoric

Bakota este un loc de camping foarte popular pentru ucraineni în timpul verii. Este un rezervor care acoperă de fapt un oraș scufundat. Înapoi în Uniunea Sovietică, au vrut să devieze râul Bug și, astfel, au fost nevoiți să mute un întreg oraș într-o zonă din apropiere.

Lacul roz – un lac unic

Lacul roz – un lac unic

Lacul roz

Acum, Ucraina are câteva lacuri roz, dar cel mai bun este cel situat pe Arabatska Strilka. Un istm lung din apropierea Crimeei, dar situat în regiunea Herson grav bombardat de către ruși, aceasta era o destinație de plajă populară pentru ucraineni. Cu toate acestea, o vizită la Lacul Henichesk ar fi trebuit să fie pe lista tuturor. Această culoare a lacului provine de la o algă atrasă de conținutul ridicat de sare al lacului. De fapt, conține atât de multă sare încât puteai cumpăra găleți pline cu sare ca suveniruri.

Odesa – este un oraș port de la Marea Neagra

Orașul Odesa

Orașul Odesa

Odesa era cel mai popular oraș de plajă din Ucraina, dar de fapt are o mulțime de clădiri cu o arhitectură impresionantă, sau cel puțin avea… Acest oraș este numit perla Mării Negre, iar pământul a fost inițial o așezare antică grecească în urmă cu peste două mii de ani.

Orașul are un aer franțuzesc datorită faptului că cel ai faimos guvernator al orașului, Duc de Richlieu a contribuit la modernizarea orașului, iar acum rușii au „ajutat” cu bombele lor. După ce acest guvernator a fugit în Franța în timpul Revoluției Franceze, s-a alăturat armatei Ecaterinei cea mare și a obținut drept recompensă funcția de guvernator al Odesei.

Cernăuți – nestematele ascunse ale Ucrainei de Vest

Cernauti

Cernăuți

Acest oraș drăguț este situat destul de aproape de granița cu România și are cea mai mare diasporă de români din Ucraina. Desigur, această regiune aparținea la un moment dat țării noastre, așa că există destul de multă istorie românească acolo. Unul dintre cele mai impresionante construcții ale orașului este universitatea de acolo care este construită în stilul eclectic.

Mukachevo – orașul care găzduiește un castel impunător

Mukachevo

Castelul Palanok

Mukachevo este un alt oraș care se află în vestul Ucrainei. Acesta aparținea atât Cehoslovaciei, cât și Ungariei, după cum o arată și arhitectura de aici. Principalul punct de interes aici este Castelul Palanok, un castel din secolul al XIV-lea situat pe un deal vulcanic. În afară de clădirile frumoase din orașul vechi, există destul de multe clădiri religioase frumoase, cum ar fi catedrala Dormiton.

Ujhorod – un oraș istoric fondat în secolul al VIII-lea sau al IX-lea

Ujhorod

Orașul Ujhorod

Situat în aceeași regiune cu Mukachevo se află Ujhorod, un oraș foarte vizitat în timpul primăverii datorită festivalului florilor de cireș. La fel ca majoritatea orașelor din Ucraina, Ujhorod are și un castel care merită vizitat. De asemenea, strada Korzo nu trebuie ratată, fiind poziționată în centrul istoric și beneficiind de o arhitectură unică în culori pastelate.  Vechea sinagogă a fost transformată în clădirea orchestrei lor filarmonice care beneficiază la rândul ei de o arhitectură impresionantă.

Bonus: Tunelul iubirii din Klevan, Ucraina

Tunelul Iubirii a fost/este un tronson de cale ferată industrială situată în apropiere de Klevan, Ucraina, care o leagă de Orzhiv. Este s-au a fost o cale ferată înconjurată de arcade verzi și are o lungime de trei până la cinci kilometri. A fost cunoscut pentru că este un loc preferat pentru cupluri de îndrăgostiți pentru plimbări.

Tunelul iubirii Ucraina

Tunelul iubirii