15 iun. 2022 | 10:50

Cel mai frumos drum din România se deschide azi: Transfăgărășanul, disponibil mai devreme

ACTUALITATE
Cel mai frumos drum din România se deschide azi: Transfăgărășanul, disponibil mai devreme

Astăzi, începând cu ora 08:00, s-a deschis circulația rutieră pe Transfăgărășan (DN 7C), între km 104+000 (Piscu Negru) și km 130+800 (Cabana Bâlea Cascadă), pentru toate categoriile de autovehicule. Transfăgărășanul s-a deschis mai repede în acest an.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov a anunțat ieri pe pagina oficială de Facebook că a început inspecția pe DN7C – Transfăgărășan în vederea deschiderii circulației inclusiv pe tronsonul închis în sezonul rece.

Transfăgărășanul, deschis mai repede

“Comisia de Revizie Specială, constituită în urma deciziei directorului general al #CNAIR SA, Cristian Pistol, condusă de directorul Direcției Întreținere Drumuri Naționale și Autostrăzi din cadrul CNAIR SA, Florea Dascălu, controlează în acest moment dacă drumul corespunde din punct de vedere al #siguranței circulației și oferă toate condițiile pentru participanții la trafic”, se arată în postare.

“În acest an, printr-un efort susținut și cu ajutorul condițiilor meteo favorabile, am reușit să curățăm drumul cu două săptămâni mai devreme față de termenul obișnuit, 1 iulie”.

Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov mai menționează că va reveni cu informații cu data exactă la care Transfăgărășanul va fi redeschis circulației pe toată lungimea lui.

Una dintre cele mai frumoase zone din România a fost închisă traficului rutier din toamna anului trecut, din cauza intemperiilor și a cantităților masive de zăpadă care pot apărea în orice moment în zonă.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzi pot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 și pe www.cnadnr.ro – DISPECERAT – Situația Drumurilor Naţionale, dar și pagina de Facebook https://www.facebook.com/cnadnr/.

Dacă te-ai hotărât să te plimbi cu mașina prin România, în mod evident ai fost tentat să străbați cele două șosele care traversează munții Carpați, Transalpina și Transfăgărășanul. Un periplu auto în oricare dintre dintre ele îți poate crea amintiri de neuitat, ambele fiind considerate unele dintre cele mai frumoase locuri din Europa.