Destinații turistice din România pe care nu trebuie să le ratezi: 5 locuri fascinante din țara noastră

Destinații turistice din România pe care nu trebuie să le ratezi: 5 locuri fascinante din țara noastră

România este, fără discuție, o țară frumoasă care are capacitatea de a oferi oricărui turist, de la noi din țară sau de dincolo de granițe, oportunități nemărginite. Cu toate astea, trebuie menționat că, adesea, ea nu este apreciată la adevărata sa valoare.

Există, într-adevăr, o sumedenie de locuri ce își merită locul în acest top, însă am să mă rezum la cinci dintre ele, de data aceasta.

Cele mai frumoase locuri turistice din România

Dacă te-ai hotărât să te plimbi cu mașina prin România, în mod evident ai fost tentat să străbați cele două șosele care traversează munții Carpați, Transalpina și Transfăgărășanul. Un periplu auto în oricare dintre dintre ele îți poate crea amintiri de neuitat, ambele fiind considerate unele dintre cele mai frumoase locuri din Europa.

Cu toate că am văzut multe zone din România, trebuie să recunosc că unul dintre orașele în care mă întorc de fiecare dată cu drag este Sighișoara. Cetatea medievală „din deal” face parte din patrimoniul UNESCO, datorită stării excepționale în care s-au păstrat casele istorice. De departe, simbolul acestui oraș este celebrul Turn cu Ceas, clădirea care stă cerber deasupra orașului, de sute de ani.

În cazul în care te pasionează mănăstirile (istorice și ele) și vrei să faci un tur al acestora, află că cel mai bun loc pentru a te bucura de melanjul perfect între istorie și religie este Bucovina. Cele mai cunoscute, din această zonă, sunt Sucevița, Moldovița, Humor, Voronoț și Probota.

Castelul Bran este cunoscut, în acest moment, ca fiind „castelul lui Dracula”, ceea ce îi aduce, anual, sute de mii de vizitatori, din întreaga lume, fascinați sau nu de romanul scris de Bram Stoker. Fie că îți plac, sau nu, vampirii, castelul, în sine, merită vizitat, chiar și strict pentru componenta sa istorică.

Ultima dar nu cea din urmă, Delta Dunării este un tărâm unic în România, dar și în Europa, această zonă protejată reprezentând casa multor specii de plante și animale pe care numai aici le poți întâlni.

Citește și: