01 iul. 2020 | 08:04

Transfăgărășanul, deschis circulației rutiere: de când poți să te plimbi pe cel mai frumos drum

ACTUALITATE
Transfăgărășanul, deschis circulației rutiere: de când poți să te plimbi pe cel mai frumos drum

În cazul în care vrei să ieși din casă și să te plimbi pe Transfăgărășan, cel mai frumos drum din România este deschis circulației rutiere începând de astăzi, 1 iulie, cu un avertisment important.

Pentru prima oară în 2020, circulația rutieră pe Transfăgărășan a fost reluată între Piscul Negru și Bâlea Cascadă pentru toate categoriile de autovehicule. Deschiderea a avut loc astăzi, 1 iulie, la ora 8, conform unui comunicat din partea CNAIR (Compania națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere).

„Miercuri, 01 iulie 2020, începând cu ora 8:00, circulaţia rutieră pe Transfăgărăşan, între Piscul Negru şi Bâlea Cascadă (km 104+000 – km 130+800), se va deschide pentru toate categoriile de autovehicule, în intervalul orar 07:00-21:00. Pentru siguranţa participanţilor la trafic, circulaţia rutieră este interzisă pe timpul nopţii între orele 21:00 – 07:00. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile de trafic, mai ales având în vedere instabilitatea atmosferică ce duce la apariţia de fenomene meteorologice spontane care afectează vizibilitatea”, precizează CNAIR.

Pe lângă anunțul legat de deschiderea drumului, CNAIR atrage atenția asupra unui aspect foarte important, dedicat mai ales celor care vor să se oprească pe drum. Din păcate, pe Transfăgărășan s-au înmulțit semnificativ sesizările legate de urși în apropierea părții carosabile și este foarte important să nu te apropii de ei, să nu-i hrănești și, în cazul în care îi vezi, să sesizezi autoritățile.

Ca referință, Transfăgărășanul sau Drumul Național 7C este considerat cel mai frumos din România și unul dintre cele mai spectaculoase din Europa. Începe în comuna Bascov, județul Argeș de lângă orașul Pitești, în direcția orașului Curtea de Argeș și se termină la intersecția cu drumul DN1 între Sibiu și Brașov, în apropierea comunei Cârțișoara, cu o lungime de 151 km, traversând pe axa nord-sud Munții Făgăraș.

Partea cea mai spectaculoasă a drumului este de la barajul Vidraru până la Cârțișoara, aceea traversează o regiune montană la altitudine înaltă. Transfăgărășanul a fost construit între 1970 și 1974 pe o lungime de aproximativ 91 de kilometri.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele