Cea mai rapidă metodă de a scana un cod QR, în Android: mai simplu de-atât nici că se poate

Cea mai rapidă metodă de a scana un cod QR, în Android: mai simplu de-atât nici că se poate

Codurile QR sunt din ce în ce mai des întâlnite, în ultima perioadă. Însă cum faci să scanezi un astfel de cod cât mai repede, fără prea mari bătăi de cap?

Android îți oferă o multitudine de moduri de a scana un cod QR, însă cea mai utilă metodă va fi întotdeauna cea mai rapidă.

Unii producători de Android au detectarea codurilor QR încorporată în aplicația pentru cameră. Scanarea unui cod este la fel de ușoară ca realizarea unei fotografii. Dispozitivele Samsung Galaxy, spre exemplu, includ această caracteristică în cameră.

Mai întâi, deschide pur și simplu aplicația pentru cameră, ca mai apoi să selectezi modul QR, apoi așteaptă ca telefonul tău să detecteze codul. Poate fi necesar să poziționezi camera pentru ca totul să apară clar. Într-un final, atinge „Afișați opțiuni”.

Imediat, vei avea posibilitatea să copiezi codul sau, dacă este cazul, să îl lași să te redirecțioeneze către o adresă web.

Cum să scanezi un cod QR cu orice telefon Android

Dacă aplicația pentru cameră de pe telefonul tău Android nu include un scaner de coduri QR încorporat, există totuși o modalitate ușoară de a rezolva problema.

Mai întâi, glisează în jos de două ori, din partea de sus a ecranului, pentru a dezvălui întregul panou Setări Rapide. Atinge pictograma creion pentru a edita rubricile.

Derulează în jos lista și caută „Scanați codul QR”. Atinge și menține apăsată opțiunea pentru a o trage în zona Setări Rapide. Pe un telefon Samsung, acea zonă este poziționată în secțiunea de jos, pe altele este în partea de sus.

Apoi apasă cu încredere „Terminat” și cam asta e tot.

Acum, ori de câte ori trebuie să scanezi un cod QR, pur și simplu deschide panoul Setări Rapide și atinge noua opțiune, ca mai apoi să scanezi codul QR dorit. Nimic mai simplu! Practic, fără aplicații suplimentare care pot, sau nu, să fie „curate”.